Telefonun işlemci gücünü bilgisayarda kullanmak

Call Of Death

Hectopat
Daha fazla  
Telefonun işlemci gücü ile birlikte grafik işleme gücünü bilgisayarda kullanmanın bir yolu var mıdır? Hem bilgisayarın işlemcisini hem de telefonun işlemcisi tümdeşik olarak çalışır mı?

Deneysel olarak yapılabilir ama yapan hiç görülmedi.

Telefonun işlemci gücü ile birlikte grafik işleme gücünü bilgisayarda kullanmanın bir yolu var mıdır? Hem bilgisayarın işlemcisini hem de telefonun işlemcisi tümdeşik olarak çalışır mı?

Hocam çok fazla bilim kurgu izleme :) bilidğim kadarıyla böyle bir teknoloji şimdilik yok.

Gücüne yetişti de mobil işlemciler ARM tabanlıdır masaüstü işlemciler ise x86 tabanlıdır hala. Yani mimari fark söz konusu, dolayısıyla işletim sistemleri bu komut dizilimlerini tanımadığı gibi, işlemci de işletim sistemini sen kimsin tepkisi koyabilir :) sanallaştırma teknolojileri ile mümkün fakat performans düşer.

Gücüne yetişti de mobil işlemciler ARM tabanlıdır masaüstü işlemciler ise X86 tabanlıdır hala. Yani mimari fark söz konusu, dolayısıyla işletim sistemleri bu komut dizilimlerini tanımadığı gibi, işlemci de işletim sistemini sen kimsin tepkisi koyabilir :) sanallaştırma teknolojileri ile mümkün fakat performans düşer.

Şöyle ki aklıma bu fikrin gelmesindeki en temel sebeplerden biri benim abimin eski telefonu (ASUS ZenFone 2) Intel atom işlemci kullanıyor ve yanlış bilmiyorsam bu işlemci de 86 bit mimari kullanıyor ve sonuç olarak alımda böyle bir fikir belirdi ve mümkün olup olmadığını da merak ettim yorumun için teşekkürler 🤗

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı