Yabancı dil nasıl öğrenilir?

Paronim

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
H610M RX 6600 i3 12100F
Meslek
Öğrenci
Hocam şu anda Rusça öğreniyorum kendi kendime (ve GPT'den yardımla 🙂).
Tanışma, isim sorma, yaş sorma vs. öğrendim bir şeyler ama sanki daha iyi performans alabilirim gibime geliyor. Rusça şarkılar dinliyorum, (rap sevdiğim için dinliyorum ama yavaş dozlu şarkıları da kulağım alışsın diye dinliyorum) kelime ezberliyorum falan, klasik. Aklıma şey geliyor acaba böyle bir kitap alsam veya internetten bir sayfa açsam ve tek tek çeviriden baka baka ve not ala ala o tüm sayfayı çevirsem diyorum. Sizce daha verimli olur mu? Bir de kelimeleri nasıl kelime olarak ezberlerim yani mesela "ь" simgesinin nerede olduğunu karıştırıyorum genellikle. Diyorum ki bu kelimede vardı bir yerde ama neredeydi bilmiyorum.

Öncelikle kiril alfabesini çok detaylı bir şekilde öğrenmeniz gerekir sonrasında dizilerin izlediğiniz videoların altyazılarını Rusça'ya çevirip kelime haznenizi geliştirebilirsiniz günlük terimleri öğrendikten sonra dil konuşarak öğrenilir mantığı ile arkadaş bulup bolca konuşurak geliştirebilirsiniz kendinizi.

Öncelikle kiril alfabesini çok detaylı bir şekilde öğrenmeniz gerekir sonrasında dizilerin izlediğiniz videoların altyazılarını Rusça'ya çevirip kelime haznenizi geliştirebilirsiniz günlük terimleri öğrendikten sonra dil konuşarak öğrenilir mantığı ile arkadaş bulup bolca konuşurak geliştirebilirsiniz kendinizi.
Detay derken hocam neyi kast ettiniz?

Kiril alfabesini bilmiyorum ama arapçadan örnek verirsem bir noktanın yeri bile cümlenin anlamını değiştirebiliyor.
Hocam kiril alfabesinde öyle bişey yok ki zaten arap alfabesinde de yok, dilinde var. Türkçe'ye benziyor çoğu şey yazıldığı gibi okunuyor, eş anlamlı kelimeler az vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı