Telefonun NFC özelliğini bilgisayarda kullanmak

Daha fazla  
Merhabalar. Elimde NFC özelliği bulunan eski bir Samsung telefon var. Bilgisayardan NFC (kart okuyucu) gerektiren işlemler için telefonun bu özelliğini bilgisayarda kullanabilir miyiz? Benim aklıma kablolu bir bağlantı ve arkasından driver yüklemek falan geldi ama internette bu konu hakkında bir şey bulamadım. Acaba daha önce bunu yapmış ya da yapmasını bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Elimde NFC özelliği bulunan eski bir Samsung telefon var. Bilgisayardan NFC (kart okuyucu) gerektiren işlemler için telefonun bu özelliğini bilgisayarda kullanabilir miyiz? Benim aklıma kablolu bir bağlantı ve arkasından driver yüklemek falan geldi ama internette bu konu hakkında bir şey bulamadım. Acaba daha önce bunu yapmış ya da yapmasını bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Bu iş basit yapalım olsun bitsin gibi değil kesinlikle. Öncelikle bilgisayara o NFC antenini göstermeniz lazım bunun içinde IO (MC) içerisine NFC hakkında kod yazmak lazım bunu yazmak çok zordur 128 bacaklı bir MC'ye bunu kodlamak çok zordur aylarınızı alır bilmediğiniz için. Diyelim IO tarafına tanıttınız. BIOS patlak verir. BIOS modladınız diyelim ki bunu da modlamak çok zordur. BIOS modladınız diyelim driver yazmanız lazım ki bu da zordur BIOS'tan NFC verilerini tek tek işleyip kullanıcıya sunacak hale getirmeniz lazım. E bunu yapana kadar git bir tane Huawei laptop al ne yapıyorsan yap. Üst düzeyde Assembly ve C öğrenmeniz gerekir yapacaksanız. Ki onu da geçtim siz telefondaki NFC antenini kullanmak istiyorsunuz bağlantı nasıl yapılacak ne neye bağlanacak kimse bilemeyeceği için siz başlamadan iptal edin hocam...

Bunun mümkün olduğunu biliyorum ancak Android programlama bilgisi gerektirir çünkü;
Geçmişte bunu yapan programlar internet ve Play Store'da bulunuyordu ancak kredi kartı dolandırıcılığı gibi sebepler yüzünden bunun önüne geçtiler.
Örnek(Bu abimiz kendi yapmış):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek(Bu abilerimiz de Arduino ile manyak bir şey yapmış):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Android programlama bilgisi ile:

Kısaca kabloya bile gerek yok telefon üzerinden 7/24 bir web server çalıştırıp okunan veriyi iletirsiniz. Mesele veriyi okuyan uygulamayı yapmak (İnternette biraz araştıma ile bir şeyler bulunur gibi).

Bunun mümkün olduğunu biliyorum ancak Android programlama bilgisi gerektirir çünkü;
Geçmişte bunu yapan programlar internet ve Play Store'da bulunuyordu ancak kredi kartı dolandırıcılığı gibi sebepler yüzünden bunun önüne geçtiler.
Örnek(bu abimiz kendi yapmış):

Örnek(bu abilerimiz de Arduino ile manyak bir şey yapmış):

Android programlama bilgisi ile:

Kısaca kabloya bile gerek yok telefon üzerinden 7/24 bir web server çalıştırıp okunan veriyi iletirsiniz. Mesele veriyi okuyan uygulamayı yapmak (internette biraz araştıma ile bir şeyler bulunur gibi).

Bilgisayar üzerinden girilen sitelerde NFC entegrasyonu olan kaç tane site var hocam?

Bu arada ben laptop vs. içerisine donanım olarak nasıl ekleneceğini anlattım. Harici olarak pıc veya Arduino gibi kartlar işe yarayabilir.

Bu soru ne alaka onu anlamadım.

Arkadaş bilgisayarda kullanarak sitelerde kart okutmak istiyor anladığın kadarıyla atıyorum Hepsiburada'dan ürün alırken ödeme yerinde kartı sensöre tutacak gibi.

Aslında o telefondaki NFC'ye gerek yok Arduino ve NFC okuyucu board ile Python veya C kullanarak atıyorum okuttuğunuzda kart 1'i tespit eder ve ödeme bilgilerini otomatik doldurur gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı