Telefonunuzun korumasını ve temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

S8 kullanıyorum. İçi kadife olan orijinal kaplardan aldım. Telefon yan düştü ve arka camı buna rağmen paramparça oldu. O günden beri temizliğine bakmıyorum. Gereksiz iş bunlar.
 
Telefon koruması derken virüslerden korumayı kast etmiyorum. Fiziksel olarak korumadan bahsediyorum. Ben ekran koruyucu ve kılıf kullanıyorum. Özenli kullanan biriyim. Sadece otururken cebim küçükse anca öyle düşüyor. Temizlik içinde ıslak mendille silip kuruluyorum. Özellikle pandemi döneminde her dışarıdan geldiğimde yapmaya başladım. Bugün de telefon, bilgisayar ekranlarını temizlemek için üretilen bir spreyden sipariş verdim. Bu arada ekran koruyucu ve kırılmaz cam arasında ne gibi farklılıklar var, hangisini önerirsiniz?
Hep derler ıslak mendille silmeyin diye ama ekranda koruyucu var arkasında da kılıf var, o yüzden bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Ekran koruyucu ve cüzdanlı kılıf. A50 kullanıyorum.
Benimki de A50. Öndeki sesin geldiği yere çok toz doluyor. Kürdanla temizlesem bu sefer içine tozlar iyice girer diye çekiniyorum.
 
Islak mendille siliyorum yılda 1 bir kez koltuğa fırlatıyorum yere düşerse yapacak bir şey yok ama kılıfım çok sert ve kalın olduğu için bir şey olmuyor telefona yumruk attım bir kere hiçbir şey olmadı kırılmaz camına iPhone 6S telefonum.
 
Xiaomi Redmi Note 8 kullanıyorum arka kapağının rengi çok güzel olduğundan kılıf sız kırılmaz camsız kullanıyorum. Telefonun sol köşesinden sağ üst köşesine uzanan 10 15 tane çizik var. Telefonun arka ve ön camını yalayıp tişörtümle siliyorum (!)
 
Xiaomi Redmi Note 8 kullanıyorum arka kapağının rengi çok güzel olduğundan kılıf sız kırılmaz camsız kullanıyorum. Telefonun sol köşesinden sağ üst köşesine uzanan 10 15 tane çizik var. Telefonun arka ve ön camını yalayıp tişörtümle siliyorum (!)

Dondurma yalıyor sanki (!)
 
İnce bir kılıf kullanıyorum, kalın kılıfları pek sevmiyorum. Koruması daha iyi oluyor ama kabalaştırıyor bence.
Ekranda da tempered glass koruyucu var.
Toz giren delikleri, hoparlör çıkışlarını vs. Faber Castell Tack It adlı sakız gibi hamur yapıştırıcı ile bas-çek yaparak temizliyorum birkaç ayda bir.
Telefon temizliğine pandemiden önce çok dikkat etmezdim, şimdi aklıma geldikçe kılıfı çıkarıp musluğun altında sıvı sabunla foşur foşur yıkıyorum :D Telefonun kendisini de dezenfektan sıktığım gözlük beziyle siliyorum.
 
Her hafta sonu tazyikli su ile yıkayıp köpükleyip yine tazyikli su ile duruluyorum. 3 Cm'lik özel kılıf takıp 1 Cm'lik mat çizilmez ekran koruyucu kullanıyorum.(!)

Galaxy Note 5'imi silikon bir kılıf ve nispeten ince bir ekran koruyucu ile kullanıyorum. Arada bir kirlenince ıslak mendil ile siliyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı