Telegram dava için bilgi verir mi?

Sahte bir ekran goruntusu olusturmak kolay ve eger ilgili servisten mesajlasma kaydini isteyip dogrulamiyorlarsa boyle hukuk mu olur hocam. Mesaj kaydini aldiktan sonra da ekran goruntusunun bir olayi kalmiyor zaten.

Sahte bir ekran goruntusu olusturmak kolay ve eger ilgili servisten mesajlasma kaydini isteyip dogrulamiyorlarsa boyle hukuk mu olur hocam. Mesaj kaydini aldiktan sonra da ekran goruntusunun bir olayi kalmiyor zaten.
Hocam somut ve yeterli başka delillerle desteklendiği zaman kabul görüyor belirtmeyi unutmuşum, tabii ki haklısınız öğeyi denetle yaparak şuan bana küfretmişsiniz gibi gösterebilirim ancak sizinle daha önceden husumetim vs. olması durumunda değerlendirmeye alınıyor ekran görüntüleri.

Ama suçun boyutuna göre hakaret içeren içeriğin izi bile sürülüyor, sunuculardan bilgi almak için yazışmalar yapılıyor falan. Tabi bu çok ekstrem suçlarda.

Dava açsa bile sonuç alamaz. Telegram veri isteklerini işlemiyor. Belirli şartlar altında verileri verebiliyor. O da işlenen suçun çok büyük boyutlarda olması lazım. O kadar büyük olacak ki birden fazla ülkede mahkeme emri ile Telegram'dan talep edilmesi gerekiyor. Mesajlar şifreli ve şifrelerin çözümlenmesi için birkaç sunucu üzerinden işlem yapılması gerekiyor diye biliyorum. Telegram SSS'e şu ana kadar 0 bayt veri açıklamışlar.

Hiçbir şey olmaz, dava açsa bile herhangi bir ceza alamazsın. Kredi kartı dolandırıcıları bir şey almıyor, sen mi alacaksın?

Telegram da silinen mesaj herhangi bir yerde tutulmuyor. Eğer davayı açan ekran görüntüsü almamışsa sorun olmaz.

Ekran görüntülerini davada kanıt olarak sunabilir.

Tabii ki verir, işlem siber suçlar tarafından araştırılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…