Telegram gruplarındaki PDF'ler güvenilir mi?

sudo23

Hectopat
Daha fazla  
Telegram gruplarında kitapların PDF'leri var. Bu PDF'ler güvenli midir? Güvenli olduğunu nasıl anlarız? Virüs bulaşma ihtimali nedir?

Zaman zaman PDF okuyucuların zaafiyetlerinden yararlanarak sisteme zarar verebilecek dosyalar olabiliyor. Açıklar kapatılsa da yeni açıkların tespit edilip kullanılmasını önleyemeyiz. Dolayısıyla güvenmediğiniz PDF'leri gerekmedikçe açmayın ve virüs taraması yapın.

Bilgisayarda iseniz indirdiğiniz şeyin pdf olmama ihtimali var .exe dosyasını pdf olarak gösterebiliyorlar diye biliyorum Vt'de tarananiliyorsa taratın. Reklama girer mi bilmiyorum ama hangi grup acaba ? Uzun zamandır Berserk Mangasının pdf'ini arıyorum belki vardır.

Öncelikle PDF dosyaları virüslü olabilir. Lakin eğer güvenilir bir yerden alıyorsanız açabilirsiniz. Bunun yanında da kimse parayla satılan bir emeği PDF halinde kolay bir şekilde vermez. Yine de ince eleyip sık dokumak lazım.

Bilgisayarda iseniz indirdiğiniz şeyin PDF olmama ihtimali var .exe dosyasını PDF olarak gösterebiliyorlar diye biliyorum Vt'de tarananiliyorsa taratın. Reklama girer mi bilmiyorum ama hangi grup acaba? Uzun zamandır berserk mangasının PDF'ini arıyorum belki vardır.

Hocam YKS grupları belirli bir grup özelinde demiyorum genel anlamda dikkat edilmesi gerekenleri sordum. Sağ olasınız cevapladınız hepiniz teşekkürler. Son olarak telefondan indirmeyi planlıyorum eğer indirirsem Android için nelere dikkat etmem gerekiyor uzantı vesaire gibi.

Hocam YKS grupları belirli bir grup özelinde demiyorum genel anlamda dikkat edilmesi gerekenleri sordum. Sağ olasınız cevapladınız hepiniz teşekkürler. Son olarak telefondan indirmeyi planlıyorum eğer indirirsem Android için nelere dikkat etmem gerekiyor uzantı vesaire gibi.
Sadece taratsanız yeter gibi telefondan bir sıkıntı olacağını hiç sanmam hocam vakit ayırdığınız için ben teşekkür ederim iyi günler size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı