Telegram güvenli midir?

Ücretsiz olan her üründe asıl ürün sizsinizdir. WhatsApp'ı silip Telegram'a geçmek sahte bir güven duygusundan başka bir şey sağlamaz. Zaten yıllardır verilerimiz bu şekilde kullanılıyor, artık bunu yasal olarak yapıyorlar tek fark bu.

Hocam kağıda dökmek değil ki sadece olay. Bunu bize kabul ettirmek. Sizin dediğiniz şu anlama geliyor: Adamlar bize verilerimizi çaldıklarını söylüyorlar sadece. Fakat olan şu: Adamlar verilerimizi çalmalarını bize kabul ettiriyorlar.

Telegram ne ise WhatsApp'da odur. İkisi de bilgilerini satış firmalarına dağıtıyorlar. WhatsApp zaten veriyordu. Sadece Facebook ve İnstagram gibi büyük firmalarla birleştiği için yeni sözleşme yapıldı. İletişim uygulamarının hepsi bunu yapıyor. Eğer bir ürün bedava ise ürün sensindir.

Hocam kağıda dökmek değil ki sadece olay. Bunu bize kabul ettirmek. Sizin dediğiniz şu anlama geliyor: Adamlar bize verilerimizi çaldıklarını söylüyorlar sadece. Fakat olan şu: Adamlar verilerimizi çalmalarını bize kabul ettiriyorlar.
Bana bir şey kabul ettirdikleri yok, bunun farkına yeni varanlar için bir kabul süreci mevcut evet. Ben yıllardır bunun bilincinde olarak kullanıyorum bu uygulamaları. Arkadaşa canım çiğköfte çekti diyorum bir bakıyorum karşıma çiğköfte reklamı çıkıyor. Bunlar nasıl oluyor zannediyorsunuz? Abartılacak bir durum yok ortada, isteyen kabul eder istemeyen etmez. Bundan kurtulmanızın tek yolu interneti hayatınızdan çıkartmak.

Değil.
Bu konuda bahsedilen özellik zaten kapalı geliyor. Açınca da anında hacklenmiyorsunuz, bir güvenlik açığı olduğu “düşünülüyor”.

Telegram ne ise WhatsApp'da odur.
Emin misin?
Veri politikasını okudun mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı