Telegram güvenli midir?

Bu konuda bahsedilen özellik zaten kapalı geliyor. Açınca da anında hacklenmiyorsunuz, bir güvenlik açığı olduğu “düşünülüyor”.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bana bir şey kabul ettirdikleri yok, bunun farkına yeni varanlar için bir kabul süreci mevcut evet. Ben yıllardır bunun bilincinde olarak kullanıyorum bu uygulamaları. Arkadaşa canım çiğ köfte çekti diyorum bir bakıyorum karşıma çiğ köfte reklamı çıkıyor. Bunlar nasıl oluyor zannediyorsunuz? Abartılacak bir durum yok ortada, isteyen kabul eder istemeyen etmez. Bundan kurtulmanızın tek yolu interneti hayatınızdan çıkartmak.

Beni anlamadınız. Evet canım çiğ köfte çekti diyorsunuz ve karşınıza çiğ köfte reklamları çıkıyor. Bu illegal. Fakat WhatsApp'taki durum dediğiniz gibi illegal işi bize göstermek değil. İllegal işi legalleştirmek. Yani adamlar bak ben verilerini çalıyorum gördün mü demiyor. Verilerini çalıyorum kabul et ki sonradan başıma patlama yok şu oldu yok bu oldu diye diyor.

Emin misin?
Veri politikasını okudun mu?
Verileri sadece özel mod aktif iken şifreleyen (grup sohbetlerde hiç şifrelemiyor) ve özel mod açıkken de basit bir token ile tek taraflı şifreleyen uygulamaya güvenmek saçma, token kırılır ise tüm mesajlara tam erişim sağlanır. Dur! Kırılmasına gerek yok ki :) Tokenleri saklayan da Telegram.
Evet canım çiğ köfte çekti diyorsunuz ve karşınıza çiğ köfte reklamları çıkıyor. Bu illegal.
Aslında bu da legal, anlaşmada yazıyor.

Verileri sadece özel mod aktif iken şifreleyen (grup sohbetlerde hiç şifrelemiyor) ve özel mod açıkken de basit bir token ile tek taraflı şifreleyen uygulamaya güvenmek saçma, token kırılır ise tüm mesajlara tam erişim sağlanır. Dur! Kırılmasına gerek yok ki :) Tokenleri saklayan da Telegram.

Güvenli mi diye sordu. Ben de cevap verdim.
Sen şu an haterlık yapıyorsun. Signal'ın önemli yeri olan Client buglu ve kullanışlı değil. Hem Telegram hesabı açtığın gibi hacklenmezsin. :D

Beni anlamadınız. Evet canım çiğ köfte çekti diyorsunuz ve karşınıza çiğ köfte reklamları çıkıyor. Bu illegal. Fakat WhatsApp'taki durum dediğiniz gibi illegal işi bize göstermek değil. İllegal işi legalleştirmek. Yani adamlar bak ben verilerini çalıyorum gördün mü demiyor. Verilerini çalıyorum kabul et ki sonradan başıma patlama yok şu oldu yok bu oldu diye diyor.
Bende diyorum ki WhatsApp legalleştiriyor, öbürleri illegal olarak devam edecek. WhatsApp'ı silip x veya y firmasına geçmek isteyen kişi sadece sahte bir güven duygusuna sahip olacak. Eğer gerçek bir güven duygusu istiyorsa interneti direk iptal edip hayatından çıkartması lazım.

Bende diyorum ki WhatsApp legalleştiriyor, öbürleri illegal olarak devam edecek. WhatsApp'ı silip X veYa Y firmasına geçmek isteyen kişi sadece sahte bir güven duygusuna sahip olacak. Eğer gerçek bir güven duygusu istiyorsa interneti direk iptal edip hayatından çıkartması lazım.

Haklısınız. Ben size bu konuda bir şey demedim :).Sadece legalleştirdiklerinden bahsettim.

Güvenli mi diye sordu. Ben de cevap verdim.
Aksini iddia etmedim.
Sen şu an haterlık yapıyorsun.
Evet.
Signal'ın önemli yeri olan Client buglu ve kullanışlı değil.
Konu bu ise Whatsapp kullanmaya devam edebilirsiniz, ben edeceğim. Güvenlik konusu tartışılırken tasarımlar ve buglar ile puan kırılmaz.
Hem Telegram hesabı açtığın gibi hacklenmezsin. :D
Aynısı diğer uygulamalar için de geçerli (Signal hariç) ama bu zamanla çoğu şeyin değişeceği gerçeğini de değiştirmiyor.
Bende diyorum ki WhatsApp legalleştiriyor, öbürleri illegal olarak devam edecek. WhatsApp'ı silip x veya y firmasına geçmek isteyen kişi sadece sahte bir güven duygusuna sahip olacak. Eğer gerçek bir güven duygusu istiyorsa interneti direk iptal edip hayatından çıkartması lazım.
Bu fazla abartı ya, uzaktan erişimi engelleyen 3-4 app var; en iyisi (ve popüleri) Signal.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığınız diğer linki nedense açamadım. Premium üyelik istiyor sanırım. Bilgisayara geçince yeniden okumaya çalışacağım.

Dosya Ekleri

• BF8A3C10-274B-46AC-B6EB-4FF743F46D56.jpeg
    BF8A3C10-274B-46AC-B6EB-4FF743F46D56.jpeg
    118,3 KB · Görüntüleme: 33
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı