Telegram güvenlidir

Yahu adamın yazdığını okumadınız mı? Veriler depolansa bile uçtan uca şifreleme ile depolanır anlattı ya kırılması yılları buluyor.

Signal daha iyi gibi duruyor. En iyisi hepsini indirip denemek.
Whatsapp'da uçtan ucaydı ? Bencede en iyisi Signal ama umrunda değil alabilirler verilerimi.
 
Whatsapp'da uçtan ucaydı ? Bencede en iyisi Signal ama umrunda değil alabilirler verilerimi.
Hayır alınmaz. Telegram'a göre yalnızca küresel tehdit olunca veriler devlet ve diğer kuruluşlarla paylaşılacaktır.
 
Ya komplo teorisi seven biri değilim ama adam hayırsever mi yani sonuçta bunun sunucusu, yazılımı, mühendisi derken baya bir yatırım ister. Adam çıkıp ben verileri satıyorum demez tabi. Bişeyler söyleyecek.
 
Ya komplo teorisi seven biri değilim ama adam hayırsever mi yani sonuçta bunun sunucusu, yazılımı, mühendisi derken baya bir yatırım ister. Adam çıkıp ben verileri satıyorum demez tabi. Bişeyler söyleyecek.
Telegram 500 milyon aktif kullanıcıya yaklaşırken, çoğunuz şu soruyu soruyorsunuz - bu büyümeyi desteklemek için kim para ödeyecek? Sonuçta, daha fazla kullanıcı, trafik ve sunucular için daha fazla harcama anlamına gelir. Bizim boyutumuzdaki bir projenin devam edebilmesi için yılda en az birkaç yüz milyon dolara ihtiyacı var.

Telegram’ın geçmişinin çoğu için, şirketin masraflarını kişisel birikimlerimden ödedim. Ancak, mevcut büyümesiyle Telegram, milyarlarca kullanıcıya ulaşma ve uygun finansman gerektirme yolunda ilerliyor. Bir teknoloji projesi bu ölçeğe ulaştığında, genellikle iki seçenek vardır - maliyetleri karşılamak için para kazanmaya başlayın veya şirketi satmak.

Dolayısıyla soru - Telegram hangi yolu kullanacak? Planımızı netleştirmek için birkaç noktaya değinmek istiyorum:

1. Şirketi Whatsapp'ın kurucuları gibi satmayacağız. Dünyanın, kullanıcılara saygı duyulan ve yüksek kaliteli hizmetin sağlandığı bir yer olarak bağımsız kalması için Telegram'a ihtiyacı var. Telegram, mükemmellik ve bütünlük için çabalayan bir teknoloji şirketi örneği olarak dünyaya hizmet etmeye devam etmelidir. Ve seleflerimizin üzücü örneklerinin gösterdiği gibi, bir şirketin parçası olursanız bu imkansızdır.

2. Telegram burada uzun süre kalacak. Uygulamalarımızı kişisel kullanımımız için geliştirmeye 8 yılı aşkın bir süre önce başladık ve o zamandan beri uzun bir yol kat ettik. Bu süreçte Telegram, şifreleme, işlevsellik, basitlik, tasarım, hız gibi pek çok açıdan insanların iletişim biçimini değiştirdi. Bu yolculuk yeni başladı. Dünyaya getirebileceğimiz ve getireceğimiz daha çok şey var.

3. 1. ve 2. noktaları mümkün kılmak için, Telegram gelecek yıldan itibaren gelir elde etmeye başlayacak. Değerlerimize ve son 7 yıldır verdiğimiz sözler doğrultusunda yapacağız. Mevcut ölçeğimiz sayesinde, bunu müdahaleci olmayan bir şekilde yapabileceğiz. Çoğu kullanıcı neredeyse hiç değişiklik fark etmez.

4. Şu anda ücretsiz olan tüm özellikler ücretsiz kalacaktır. İş ekipleri veya uzman kullanıcılar için bazı yeni özellikler ekleyeceğiz. Bu özelliklerden bazıları daha fazla kaynak gerektirecek ve ödemeleri bu premium kullanıcılar tarafından yapılacaktır. Düzenli kullanıcılar Telegram'ın keyfini ücretsiz olarak, sonsuza kadar sürdürebilecekler.

5. Telegram'ın mesajlaşmaya ayrılmış tüm bölümleri reklamsız kalacaktır. Özel bire bir sohbetlerde veya grup sohbetlerinde reklam göstermenin kötü bir fikir olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar arasındaki iletişim her türlü reklamdan uzak olmalıdır.

6. Mesajlaşma bileşenine ek olarak, Telegram'ın bir sosyal ağ boyutu vardır. Herkese açık büyük bire çok kanalımızın her biri milyonlarca aboneye sahip olabilir ve daha çok Twitter beslemeleri gibidir. Pek çok pazarda, bu tür kanalların sahipleri, bazen üçüncü taraf reklam platformlarını kullanarak para kazanmak için reklamlar gösterir. Yayınladıkları reklamlar normal mesajlar gibi görünüyor ve genellikle müdahaleci. Bunu, kullanıcı dostu, gizliliğe saygı duyan ve sunucuların ve trafiğin maliyetlerini karşılamamıza olanak tanıyan, herkese açık birden çok kanal için kendi Reklam Platformumuzu sunarak düzelteceğiz.

7. Telegram para kazanmaya başlarsa, toplum da bundan yararlanmalıdır. Örneğin, Reklam Platformu aracılığıyla herkese açık büyük bire çok kanaldan para kazanırsak, bu kanalların sahipleri boyutlarıyla orantılı olarak ücretsiz trafik alacaklardır. Ya da Telegram ek etkileyici özelliklere sahip birinci sınıf çıkartmalar sunarsa, bu yeni türden çıkartmalar yapan sanatçılar da kârın bir kısmını alacak. Milyonlarca Telegram tabanlı içerik oluşturucunun ve küçük işletmenin gelişerek tüm kullanıcılarımızın deneyimini zenginleştirmesini istiyoruz.

Telegram yolu budur.

Yeniliklere devam etmemize ve önümüzdeki on yıllar boyunca büyümemize izin verecek. Sayısız yeni özelliği kullanıma sunabileceğiz ve milyarlarca yeni kullanıcıyı karşılayabileceğiz. Bunu yaparken, bağımsız kalacağız ve değerlerimize sadık kalacağız ve bir teknoloji şirketinin nasıl çalışması gerektiğini yeniden tanımlayacağız.
As Telegram approaches 500 million active users, many of you are asking the question – who is going to pay to support this growth? After all, more users mean more expenses for traffic and servers. A project of our size needs at least a few hundred million dollars per year to keep going.

For most of Telegram’s history, I paid for the expenses of the company from my personal savings. However, with its current growth Telegram is on track to reach billions of users and to require appropriate funding. When a tech project reaches this scale, typically there are two options – start earning money to cover the costs, or sell the company.

Hence the question – which path will Telegram take? I’d like to make a few points to clarify our plan:

1. We are not going to sell the company like the founders of Whatsapp. The world needs Telegram to stay independent as a place where users are respected and high-quality service is ensured. Telegram must continue to serve the world as an example of a tech company that strives for perfection and integrity. And, as the sad examples of our predecessors show, that is impossible if you become part of a corporation.

2. Telegram is here to stay for a long time. We began developing our apps for our personal use over 8 years ago and have come a long way since then. In the process, Telegram changed the way people communicate in several aspects – encryption, functionality, simplicity, design, speed. This journey has just started. There’s much more we can – and will – bring to the world.

3. In order to make points 1 and 2 possible, Telegram will begin to generate revenue, starting next year. We will do it in accordance with our values and the pledges we have made over the last 7 years. Thanks to our current scale, we will be able to do it in a non-intrusive way. Most users will hardly notice any change.

4. All the features that are currently free will stay free. We will add some new features for business teams or power users. Some of these features will require more resources and will be paid for by these premium users. Regular users will be able to keep enjoying Telegram – for free, forever.

5. All parts of Telegram devoted to messaging will remain ad-free. We think that displaying ads in private 1-to-1 chats or group chats is a bad idea. Communication between people should be free of advertising of any sort.

6. In addition to its messaging component, Telegram has a social networking dimension. Our massive public one-to-many channels can have millions of subscribers each and are more like Twitter feeds. In many markets the owners of such channels display ads to earn money, sometimes using third-party ad platforms. The ads they post look like regular messages, and are often intrusive. We will fix this by introducing our own Ad Platform for public one-to-many channels – one that is user-friendly, respects privacy and allows us to cover the costs of servers and traffic.

7. If Telegram starts earning money, the community should also benefit. For example, If we monetize large public one-to-many channels via the Ad Platform, the owners of these channels will receive free traffic in proportion to their size. Or, if Telegram introduces premium stickers with additional expressive features, the artists who make stickers of this new type will also get a part of the profit. We want millions of Telegram-based creators and small businesses to thrive, enriching the experience of all our users.

This is the Telegram way.

It will allow us to keep innovating and keep growing for decades to come. We will be able to launch countless new features and welcome billions of new users. While doing that, we will remain independent and stay true to our values, redefining how a tech company should operate.
Durov's Channel Pavel Durov resmi kanalından alıntıdır.
Burada olan linke göre finans işlerini Pavel yapıyor.
Diğer konuları bilemiyorum.
 
Çok eskiden bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bir devlet, teröristin telegram konuşmalarını istemiş ve telegram vermemişti. Henüz neye geçeceğime karar vermedim ama WP kullanmayacağım kesin. Koyun değiliz. Kullanıcıların büyük bir kısmı WP'yi bıraktığında bakın sözleşmeyi nasıl da eşşek gibi geri çekiyorlar. Adamlar ciddi ciddi "verilerini çalacağız onayla" diyor. Bugün sözleşme dayatan yarın başka bir şey dayatır. Koyun olmayın hayat WP'den ibaret değil.
Türkiye istediyse zaten vermezler ama başka bir devlet bizim konuşmalarımızı istese hemen verirler. Bu durumda Türk yapım uygulamalar kullanmak daha mantıklı geliyor ama Türkiye de yazılım alanına yatırım yapmadıkça herkes bilgilerini bu şekilde farklı devletlere verecek. Zaten amerika vb. büyük yazılımda gelişmiş devletler bizi parmağında oynatıyor. Mesela whatsapp gizlilik sözleşmesini 27 tane avrupa ülkesinde yapılmayacakmış. Söylediklerimin hepsi kendi şahsi görüşümdür. Yanlışım varsa söyleyin lütfen.
 
Çok eskiden bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam bir devlet, teröristin telegram konuşmalarını istemiş ve telegram vermemişti. Henüz neye geçeceğime karar vermedim ama WP kullanmayacağım kesin. Koyun değiliz. Kullanıcıların büyük bir kısmı WP'yi bıraktığında bakın sözleşmeyi nasıl da eşşek gibi geri çekiyorlar. Adamlar ciddi ciddi "verilerini çalacağız onayla" diyor. Bugün sözleşme dayatan yarın başka bir şey dayatır. Koyun olmayın hayat WP'den ibaret değil.
O zaman Android veya iOS telefon da kullanmamanız gerekiyor. Telefonu kurarken Google ve Apple sizden her verinize erişme ve depolama izni istiyor. Kısaca Android veya iOS telefon kullanmak WhatsApp kullanmaktan daha tehlikeli.
 
O zaman Android veya iOS telefon da kullanmamanız gerekiyor. Telefonu kurarken Google ve Apple sizden her verinize erişme ve depolama izni istiyor. Kısaca Android veya iOS telefon kullanmak WhatsApp kullanmaktan daha tehlikeli.
Telefonumda hiçbir Google uygulaması yok ki zaten. Telefonu ilk aldığımda google hesabı açmadım ve googlenin hiçbir uygulamasına izin vermeden kaldırdım hepsini. Playstore dahil. Yüklediğim uygulamaları da Advanced Permission Manager ile istediğim izinleri engelliyorum.
 
Telefonumda hiçbir Google uygulaması yok ki zaten. Telefonu ilk aldığımda google hesabı açmadım ve googlenin hiçbir uygulamasına izin vermeden kaldırdım hepsini. Playstore dahil. Yüklediğim uygulamaları da Advanced Permission Manager ile istediğim izinleri engelliyorum.
O zaman siz istisnai bir durumsunuz. Ancak bazı arkadaşlar sözleşmeleri okumadan kabul ettiği için bunları herkese açıklama gereği duyuyorum.
Önemli olan olabildiğince gizli olmak, tamamen değil.
Google, Whatsapp'dan daha fazla verinizi alıyor ve işliyor. Google'ın yaptığı yanında Whatsapp devede kulak.
 

Geri
Yukarı