Telegram'dan giriş kodu mesajı geldi

197823

Kilopat
Arkadaşlar daha önce ne Telegram hesabı açtım ne de kullandım.
Az önce telefon numarama şöyle bir mesaj geldi.

Telegram code: ******* ( burada sayılar var )
You can also tap on this link to log in:
Link var burada ve sonunda da ***** ( yıldızlar yukarıdaki sayılar ile aynı )

Endişelenmem gereken bir durum var mı? İznim olmadan numaram üzerinden hesap açılıp yanlış işlerde kullanılmasından çekiniyorum, bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Telegram da numarama gelen kod olmadan, adıma hesap açmaları mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şikayetvar baktığım zaman son zamanlar da bir çok kişiye böyle mesaj gittiğini gördüm, umarım dediğiniz gibi olmuştur.

Adına hesap açma durumları yaşanabiliyor. Kullanan tanıdıklarına sorarsın "X kişisi Telegram'a katıldı." diye bilgirim gelme ayarları açıksa katılıp katılmadığının bildirimi gider.
Telegram da bir açık mı var, bu sayede mi açıyorlar ? Çünkü hesabıma gelen kodu almadan nasıl bunu yapabilecekler ki ?

Telegram da bir açık mı var, bu sayede mi açıyorlar ? Çünkü hesabıma gelen kodu almadan nasıl bunu yapabilecekler ki ?
Nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama yapıyorlar. Bazı SMS yönlendirme uygulamaları ile ya da telefona giren zararlı yazılımlar aracılığı ile de yapabiliyorlar.

Maalesef telefon numaram üzerinden hesap açılmış arkadaşlar, hem de gelen kodu bilmemelerine rağmen.

Hesabı geri almaya çalıştım fakat hesaba parola eklemişler. Parolayı sıfırlamak istedim ve gelen SMS ile birlikte başvuru yaptım, fakat bu sefer de şöyle yazıyor.

'' *** numaralı hesabı etkin olduğundan ve bir parolayla korunduğundan, 1 hafta içinde silinecektir. Bu gecikme güvenlik amacıyla gereklidir.

Bu işlemi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Hesabınızı şu süreden sonra sıfırlayabilirsiniz:
6 gün 23 saat 59 dakika ''

Şimdi burada diyor ki Bu işlemi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Hesabı açan kişi iptal ederse ben tekrar giriş yapamayacağım, sürekli bu durum başa sarabilir.

Ayrıca geri sayım süresince hesaptan bir şeyler yapılırsa, ben kendimin olmadığını kanıtlamak için ne gibi önlenler alabilirim.

Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı ?

Bazı SMS yönlendirme uygulamaları ile ya da telefona giren zararlı yazılımlar aracılığı ile de yapabiliyorlar.
Cihazım İOS, telefonda çok bir uygulama yok, olanlar da güvenilirliği bilinmiş genel uygulamalar. Sizce cihazda bir sorun var mıdır yine de ? Güvenlik sıkıntısı olarak bir tek bu olayda sorun yaşadım şuana kadar.

Maalesef telefon numaram üzerinden hesap açılmış arkadaşlar, hem de gelen kodu bilmemelerine rağmen.

Hesabı geri almaya çalıştım fakat hesaba parola eklemişler. Parolayı sıfırlamak istedim ve gelen SMS ile birlikte başvuru yaptım, fakat bu sefer de şöyle yazıyor.

'' *** numaralı hesabı etkin olduğundan ve bir parolayla korunduğundan, 1 hafta içinde silinecektir. Bu gecikme güvenlik amacıyla gereklidir.

Bu işlemi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.

Hesabınızı şu süreden sonra sıfırlayabilirsiniz:
6 gün 23 saat 59 dakika ''

Şimdi burada diyor ki Bu işlemi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Hesabı açan kişi iptal ederse ben tekrar giriş yapamayacağım, sürekli bu durum başa sarabilir.

Ayrıca geri sayım süresince hesaptan bir şeyler yapılırsa, ben kendimin olmadığını kanıtlamak için ne gibi önlenler alabilirim.

Ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olabilecek birisi var mı ?

Cihazım İOS, telefonda çok bir uygulama yok, olanlar da güvenilirliği bilinmiş genel uygulamalar. Sizce cihazda bir sorun var mıdır yine de ? Güvenlik sıkıntısı olarak bir tek bu olayda sorun yaşadım şuana kadar.
Garip bir durum yani nasıl olduğunu anlaması zor ancak yapanlar bilir herhalde. 7 güne silinir muhtemelen ve Silinen Hesap olarak görünür. Silinmezse Telegram ile iletişime geçersin, nasıl geçilir bilmiyorum ama silinmezse geri gelirsin yolunu buluruz. Hesaptan bir şeyler yapılırsa kendinin olmadığını kanıtlamana gerek yok zaten hangi cihazdan ne zaman giriş yapıldığı görünüyor uygulamada -girebilirsen-. Eğer tanıdığın insanlara sıkıntılı mesajlar atılırsa o zaman sorun olur ama mantıken birisi gelip sana "Bu sen misin?" diye sorar. Tabii en güzeli diğer sosyal medya hesaplarından "Bu kişi ben değilim." diye paylaşım yapıp kendini garantiye almak. Polislik bir iş değil zaten. iOS olsa da numaranla ilgili sorun olabilir mesela önceden kullanılmış bir numara ise ve sen sonraki kullanıcılardansan numarayı bir şekilde patlatma yolu bulmuş olabilirler. Başka güvenlik sorunları yaşanmadığına eminsen sorun senlik değildir. Genelde ABD numaraları patlatılır ama son 1-1.5 yıldır Türk numaraları da patlıyor bildiğim kadarıyla. Rastgele numara yazıp girebiliyorlar gibi görünüyor. İlginç.

Numaram ilk aldığım numara, yaklaşık 10,15 seneliktir. Telefon da güvenlik sorunu yaşadığımı sanmıyorum.

Bu yüzden aklıma en mantıklı gelen seçenek Telegram da olan bir açıktan faydalandıkları, böyle düşünmemin baaşka sebebi ise Şikayetvar sitesinde bu durumu yaşayan bir çok kişi görmüş olmam. Telefona gelen SMS kodunu bir şekilde ele geçiriyorlar veya bu koda ihtiyaç duymadan numaramız üzerinden hesap açıyorlar sanırım.

Telegram destek sayfasına bu durumumu anlatan bir mesaj gönderdim ve Şikayetvar sitesine de bu durumu anlatan bir şikayet konusu oluşturdum.

Bunların haricinde söylediğin gibi 1 hafta beklemekten başka bir iş kalmıyor sanırım, umarım bir sorun yaşanmadan izinsiz açılan hesap ile ilgili gerekli işlemler yapılır. Gelişme oldukça burayı güncellerim ve destek gerekirse sizlere danışırım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar daha önce ne Telegram hesabı açtım ne de kullandım.
Az önce telefon numarama şöyle bir mesaj geldi.

Telegram code: ******* ( burada sayılar var )
You can also tap on this link to log in:
Link var burada ve sonunda da ***** ( yıldızlar yukarıdaki sayılar ile aynı )

Endişelenmem gereken bir durum var mı? İznim olmadan numaram üzerinden hesap açılıp yanlış işlerde kullanılmasından çekiniyorum, bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Telegram da numarama gelen kod olmadan, adıma hesap açmaları mümkün mü?
Smsbomb gibimsi bir şey sanırsam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı