Telegram'dan indirilen şey sisteme virüs bulaştırır mı?

Huseyn18

Centipat
Daha fazla  
Ben normalde her zaman Telegram'dan videolar indirip izlerdim bu cok normaldi ve icinde virus olmadigindan emindim. Çünkü videolar boyle gozukuyordu ve bunlarin icinde virus olamadigini duymustum.

Eki Görüntüle 2331078

Simdi yine bir şey indirmek istiyorum ama bu video gibi gozukmuyor daha garip yani link gibi gozukuyor,

1729106787733.png

Boyle bir şey indirmem problem olur mu? Icinde virus olabilir mi? Virus olup olmadigini nasıl anlarim? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1729106664613.png
    1729106664613.png
    17 KB · Görüntüleme: 55
  • 1729106920210.png
    1729106920210.png
    11 KB · Görüntüleme: 41
Oraya yüklenen dosyaların bir güvenilirliği yok. Gayet virüs bulaşabilir. Özellikle .exe ve. APK sıkıntı olur ama videolara ve diğer dosyalara da koyabilirler. Daha önce de forumda oradan sistemine virüs gireni gördüm.

Hocam anladim yani, videolari indirmem bile tehlikelidir değil mi? Ben videolari indirmekte bir sorun olmayacagini saniyordum.

Hocam anladim yani, videolari indirmem bile tehlikelidir değil mi? Ben videolari indirmekte bir sorun olmayacagini saniyordum.

Fotoğraflarda genelde sorun olmaz zaten onlar belli bir MB'ye kadar oto iniyor. Videolarda olabilir. Özellikle dosya şeklinde paylaşılan videolar olabilir.

Bence güvenme. Hangi sunucudan indiriyorsun? Eğer tanınan bir yer ise olabilir ama güven olmaz dikkat edin.

Hocam normalde izlemem de ucretli kurslari ücretsiz veren bir sunucu.

Fotoğraflarda genelde sorun olmaz zaten onlar belli bir MB'ye kadar oto iniyor. Videolarda olabilir. Özellikle dosya şeklinde paylaşılan videolar olabilir.

Evet dosya icindekilere guvenmiyorum, ama videolari indirmisligim var onceler.

Hocam viruslu olup olmadigini nasıl anlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı