Telekom VDSL2 vs Superonline Fiber

emrex12

Decapat
Katılım
8 Mayıs 2020
Mesajlar
5
Herkese merhaba. 100-120 metre uzaklıktaki saha dolabından gelen Türk Telekom altyapısı VDSL2 bağlantı ile daireye kadar Superonline Fiber arasında ne fark olur?

Ping değeri, dalgalanması, jitter, internet hızı dalgalanması, yoğunluk olduğu zamanlarda yavaşlık, web sayfalarda resimlerin hızlı veya geç yüklenmesi vb. ne gibi farklılıklar olur?

Teknik bilgilerden değil de kullanımı etkileyen şeylerden bahsediyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

100 Mbps gibi yüksek download hızı benim için çok önemli değil ancak yoğunluk saatlerinde değişen ping ve stabil bir internet bağlantısı önemli.
 
Sadece oyun amaçlı ise fiberi tavsiye ederim. Bir de fiyata bakmak lazım, muhtemelen VDSL daha ucuzdur. Oyun oynanamayacaksa fiyattan dolayı VDSL olabilir.

VDSL'de TurkNet 95 liralık paket (ne kadar hız desteklerse) fiberde maalesef 100 Mbps'lik uygun fiyatlı bir paket bulamadım (SoL, Millenicom, Vodafone).
 
Fiber varken VDSL'in yüzüne bile bakılmaz. Superonline 200 Mbps'ye geç kafan rahat olur. Ve ya 100 Mbps fibere geçiş yap.

VDSL2 ile 8 Mbps'ye yakın upload yerine 10 Mbps upload verecek Superonline fiberde.
Büyük ihtimalle öyle yapacağım. Vodafone ve Millenicom'dan şikayet çok. Superonline 100 lük pakete geçeceğim gibi duruyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı