Teleskop ile insanları izlemek

Birben

Hectopat
Makaleler
1
Ben 90X yakınlaştırmaya yarayan teleskobu 260 liraya aldım. Satıcının dediğine göre 90 Km'yi 1 Km'ye düşürüyor. Yaklaşık 3-4 km uzaklıktaki insanları ve arabaları izlemek istiyorum. Bir yanlış anlaşılma olmasın, insanları evinde değil dışarıdayken ve uygunsuzca dikizlemeden ( zaten mesafeden dolayı ayrıntılı olarak göremeyeceğimi tahmin ediyorum) izlemek istiyorum. Teleskoplar bu iş için uygun mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pencereden kocaman teleskobu sokağa doğru tuttuğunu gören birileri olur illa ki. Sonra ne yaparlar bilemem. Riskli iş yani. Arkadaşın dediği gibi dürbün daha iyi olur. Hatta tekli dürbünler var, korsan filmlerinde kullanılanlar gibi. Onlar daha uygun gibi.

Pencereden kocaman teleskobu sokağa doğru tuttuğunu gören birileri olur illa ki. Sonra ne yaparlar bilemem. Riskli iş yani. Arkadaşın dediği gibi dürbün daha iyi olur. Hatta tekli dürbünler var, korsan filmlerinde kullanılanlar gibi. Onlar daha uygun gibi.
Dürbünler 50 kat yakınlaştırmaya sahipken aldığım ürün 100 lira daha pahalı olduğu halde 90 kat yakınlaştırmaya sahip. Bir de dediğim gibi insanları rahatsız etmek için almayacağım, ürün yarım kol kadar uzunluğa sahip olduğu için taşınabiliyor, kullanmadığım zaman kaldıracağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı