Televizden OLED mi QLED mi alınmalı?

yilmaz5139

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kamu Personeli
TV almayı düşünüyorum.

Sizce OLED mi almalıyım, yoksa QLED mi?

Aralarında ne gibi teknoloji farkları var? Hangisi daha verimli bir teknoloji?

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknoloji farklarına çok hakim değilim ancak OLED panel siyahları çok daha iyi veriyor çünkü siyah sahnelerde led ışıklar hiç yanmıyor ancak QLED panelde siyahlar az da olsa gri görünebiliyor. Gözlemlediğim kadarıyla böyle bir yorumda bulunabilirim.

OLED - Herbir piksel bir led tarafından yaratılıyor. Çok daha parlak, yüksek kontrastlı ve ince erkanları mümkün kılıyor. Bu işi en iyi LG yapıyor. Ama ledlerin devamlı yüksek parlaklıkta kalması bazen probleme neden olabilir. (Eski plazma televizyonlarda olduğu gibi)LG bunun önlemek için Panasonic Neo plazmalarda kullanılan bir yazılımı kullanıyor. Tek bir pikselin uzun süre yanmasını engelliyor vs.

QLED - Samsung'un teknolojisi. Bilgidiğiniz LED LCD'nin tek bir yerden yüksek ışıkla çalışır versiyonu.

Ben şuanda yeni TV alıyor olmsa OLED tercih ederim.

Kontrast oranı, parlaklık kısaca canlılık/gerçekçilik istiyorsanız: QLED (Quantum Dot LED) Yok ben siyah yoğunluklu, aydınlatması daha iyi olan, pastel renk istemiyorum daha hızlı yenileme süresi istiyorum diyorsanız: OLED (Organic Light-Emitting Diode) ama şahsen her daim QLED tercih ederim. Tabi sadece TV izleyicisi değil sinematografi ile uğraşıyorsanız o zaman daha görece tercihler girer işin içine.
Not: OLED'lerin bir de görüş açısı avantajı var tabi.
Technopat'ın her zaman ki gibi makalesi varmış onu da şöyle ekleyelim: QLED ve OLED TV Arasındaki Farklar Neler? - Technopat

Bu videoyu izle, öyle kararını ver.
Ben OLED alırdım sizin yerinizde olsam, QLED belli parlaklıktan sonra görüntü kaybı yaşatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…