Televizyonda PPI değeri nedir?

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar tam monitör alıyordum 144 Hz alacağım sırada aşırı teknoloji uzmanı babamın arkadaşı almayın tam bir zarar dedi onun yerine televizyon alın dedi. Peki şu an televizyonlara bakıyorum PPI değeri nedir?
Gine kaderim kaydı. ☹
Bir de televizyonda atamalı demekte o nedir? Şuna bak 150 FPS veren sistemde 29 Hz atamalı oynayacağım.
Televizyon daha pahalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
O adamı dinlemeyin. Televizyonun input lag değerleri ve gecikme süresi muhtemelen çok fazla olacaktır. Üstelik 50 Hz falan oluyorlar.
PPI değeri piksel per inch (inç başına piksel) demektir. Günümüzde telefonlarda genelde 400-450 arası PPI oluyor. Televizyonda herhalde 200 PPI falan iyidir. Uzaktan bakıldığı için farkedilmiyor.

Rekabetçi oyunlar için TV kesinlikle alınmaz. Gecikme değerleri monitörlere göre zaten çok daha yüksek olur. Bu da direkt olarak dezavantaj oluşturur. Hikaye tabanlı oyunlar için daha güzel görüntüler elde edersiniz ama hem genel bilgisayar kullanımı hem de aksiyon ve çok oyunculu oyunlar için monitörler tercih edilmeli. Bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar bilmiyorum ama piyasada satılan giriş ve orta seviye TV'lerin çoğunun gerçek panel yenileme hızı 50 Hz'dir. 100 Hz olanlar zaten 4-5 bin TL'den başlıyor.

O adamı dinlemeyin. Televizyonun input lag değerleri ve gecikme süresi muhtemelen çok fazla olacaktır. Üstelik 50 Hz falan oluyorlar.
PPI değeri piksel per inch demektir. Günümüzde telefonlarda genelde 400-450 arası PPI oluyor. Televizyonda herhalde 200 PPI falan iyidir. Uzaktan bakıldığı için farkedilmiyor.
Hocam malesef aile beni hiçbir zaman dinlemiyor bir şey istediğim zaman anca birine soruyorlar en basiti J2 Core iyimi? Dediler hayır dedim gittiler telefoncuya sordular telefoncu evet dedi şurda @Recep Baltaş hocam televizyonu önermeyen bir yorumunuz olsada kanıtlasam. Üstüne birde televizyonda ölü piksel var ve bu televizyon 29 Hz acınacak durumdayım artık bıktım ya bilgisayar alırken kendi isteğimle bir pc alacağım uerde gine adama soruyorlar RX 590 lı sistem toplayacağım yerde adam RX 560 daha iyi dedi artık kafayı çıldıracam.
Rekabetçi oyunlar için TV kesinlikle alınmaz. Gecikme değerleri monitörlere göre zaten çok daha yüksek olur. Bu da direkt olarak dezavantaj oluşturur. Hikaye tabanlı oyunlar için daha güzel görüntüler elde edersiniz ama hem genel bilgisayar kullanımı hem de aksiyon ve çok oyunculu oyunlar için monitörler tercih edilmeli. Bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar bilmiyorum ama piyasada satılan giriş ve orta seviye TV'lerin çoğunun gerçek panel yenileme hızı 50 Hz'dir. 100 Hz olanlar zaten 4-5 bin TL'den başlıyor.
1.400 tl ile Viewsonic alacaktım hocam düşünün evdeki televizyon 50 bile değil maksimum değeri 29 gülünecek hal adam diyorki"O televizyonda film izlemicek mi? " Allahım yarabbim evde bir tane daha televizyon var ne gerek var Pc için televizyona 100 Hz desem zaten kalp krizi geçirirler kesin bide televizyon LG bu daha köyü ölü piksrli var ve televizyona dikkatlice bakınca kareler gözüküyor.

PPI piksel yoğunluğudur. İnç ve çözünürlük arttıkça bu değer düşer. Örneğin FHD 15.6 inç ve 17.3 inç laptop ekranlarını kıyasladığımız zaman 15.6 inç olanın PPI'si daha yüksektir diyebiliriz. Telefonlarımız FHD çözünürlükte ve düşük inç -en boy oranında olduğundan yoğun pikseller renkler bize hoş görünür. Ama sizin PPI ile işiniz yok.

Ayrıca ölçeklendirilmiş grafiklerde de PPI değeri yükselir. 512x512 bir grafik 4x ölçeklendirildiğinde netliği artmaz tabiki ama PPI yükselir. -FHD bir ekran için.

Hocam malesef aile beni hiçbir zaman dinlemiyor bir şey istediğim zaman anca birine soruyorlar en basiti J2 Core iyimi? Dediler hayır dedim gittiler telefoncuya sordular telefoncu evet dedi şurda @Recep Baltaş hocam televizyonu önermeyen bir yorumunuz olsada kanıtlasam. Üstüne birde televizyonda ölü piksel var ve bu televizyon 29 Hz acınacak durumdayım artık bıktım ya bilgisayar alırken kendi isteğimle bir pc alacağım uerde gine adama soruyorlar RX 590 lı sistem toplayacağım yerde adam RX 560 daha iyi dedi artık kafayı çıldıracam.

1.400 tl ile Viewsonic alacaktım hocam düşünün evdeki televizyon 50 bile değil maksimum değeri 29 gülünecek hal adam diyorki"O televizyonda film izlemicek mi? " Allahım yarabbim evde bir tane daha televizyon var ne gerek var Pc için televizyona 100 Hz desem zaten kalp krizi geçirirler kesin bide televizyon LG bu daha köyü ölü piksrli var ve televizyona dikkatlice bakınca kareler gözüküyor.
Yazdıklarını okurken sinir katsayım sınırları zorlamaya başladı, 590 yerine 560 önermek nedir. Bu adamın ya sana karşı garezi var yada gerçekten hiçbir şey bilmiyor. Hiçbir şey olmasa sayılardan bilinmesi gerek, 590 mı daha yüksek 560 mı? Hiçbir şeyden anlamayanlar bile mantık yürüterek bunu böyle olduğunu anlayabilir, gerçekten çok garip insanlar var.

O salak herife karismamasini soyleyin. Youtube videolarini acip babaniza kanitlayin RX 590'in 560'tan iyi oldugunu. O salaga bir daha inanmayacaktir. O salak herifin gozunun onunde test videosu acin ve ona da izletin. Yuzu kipkirmizi olacaktir.
Şöyle bir etrafıma bakıyorum ve kimse bana inanmayacaktır yani ben bir yalancı değilim ama nedense inanma yok.
Yazdıklarını okurken sinir katsayım sınırları zorlamaya başladı, 590 yerine 560 önermek nedir. Bu adamın ya sana karşı garezi var yada gerçekten hiçbir şey bilmiyor.
Yahu bir insan bu kadar mı beyin yani ama ben kabul etmedim çünkü o sistemi alsaydım bir daha alamayacaktım ve bütün hayallerim suistimal edilecekti. Telefon önerisi istiyorlar Xiaomi öner diyolar öneriyorum adama soruuor kötü diyor allah aşkına o fiyata ne brkliyon ya (Redmi 7)

Şöyle bir etrafıma bakıyorum ve kimse bana inanmayacaktır yani ben bir yalancı değilim ama nedense inanma yok.

Yahu bir insan bu kadar mı beyin yani ama ben kabul etmedim çünkü o sistemi alsaydım bir daha alamayacaktım ve bütün hayallerim suistimal edilecekti. Telefon önerisi istiyorlar Xiaomi öner diyolar öneriyorum adama soruuor kötü diyor allah aşkına o fiyata ne brkliyon ya (Redmi 7)
Onları burada yazılanları okumaya davet et.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı