Televizyonu kurmak için teknik servis şartı

Fenxy

Kilopat
Yer
İstanbul
Herkese selamlar. Axen marka bir televizyon sipariş ettim. Fakat sipariş sitesinde "Kurulumu teknik servis yapmalıdır. Aksi takdirde garanti devre dışı kalacaktır" yazmakta. Ben bu televizyon geldiği zaman kutu açılımından tutun televizyonun kurulumuna kadar kayıt altına alsam ve hasar varsa bu videoyu sunsam bir delil olur mu? Diyelim sorun olmadı. Kullandık ve üzerinden 3 ay geçti. Kendi kendine kapanma sorunu ortaya çıktı. Garanti şartları hala geçerli olur mu? Yoksa kutuyu kendimiz açtığımız için garanti tamamen devre dışı kalır mı? Bunun yasal hükmü nedir? Çünkü kurulum için teknik elemanlar ücret istemekte.

Yine de bir pürüz çıkartırlar. Servis gelirse geldikleri gün garanti başlar gelmezse fatura tarihi büyük ihtimalle. Garantinin devre dışı kalacağını da sanmıyorum servisten de para alma derdinde adamlar. Bedavaya gelmeyecekler.

Son düzenleme:

Burayı incele. Kurulum hepsinde ücretsiz değil hele böyle büyük markaların yan ürünlerinde ücretsiz olmuyorlar.

Hayır kurulum ücretsiz. Kendiniz açmayın, garanti dışı kalır cihaz. Cihazı açtıklarında aynı zamanda garanti süresi de başlıyor diye biliyorum.
Maalesef ücretli. Aldığım yere de sordum teknik servise de. Aynı marka televizyon alan birine 90 lira fatura kesmişler bana da 100 lira kestiler. Açıkçası bu parayı sadece gelip fişi takmasına vermek bana koyar.

Burayı incele. Kurulum hepsinde ücretsiz değil hele böyle büyük markaların yan ürünlerinde ücretsiz olmuyorlar.
Teşekkür ederim. Onu inceleyerek buraya gönderi oluşturdum. Tek bir kaynak yerine bu grupta deneyim yaşamış olanlardan da bilgi almak istedim.

Maalesef ücretli. Aldığım yere de sordum teknik servise de. Aynı marka televizyon alan birine 90 lira fatura kesmişler bana da 100 lira kestiler. Açıkçası bu parayı sadece gelip fişi takmasına vermek bana koyar.

O halde yine beklemenizi öneririm. Hiç başınız ağrımasın hakem heyetlerinde. Markadan dolayı adamı uğraştırırlar bile elinizde video olsa dahi.

Dostum kurulum hizmeti küçük inch televizyonlar için yapılmamakta bende axen servisi ile görüştüm bizim ki 32 inch di açarken video çektim piksellerini falan kontrol ettim. Ben böyle yaptım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı