Telif hakkı hak talebi nedir?

Yer
Yalova/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyiz aga.
Ufak bir video yayınladım.
Ve videoyu yayınladıktan sonra böyle bir şey çıktı bu nedir?
Bir zararı var mı?
Başıma bela alır mıyım? :D
unknown (1).png

İçeriğini dızladığın kişinin içeriği telif hakkı ile korunuyormuş. Bu tarz durumlarda o videodan elde edilen gelir telif hak sahibine gider, bu kadar. Başka da bir şey olmuyor. Kanalında ihtar olarak da gözükmüyorsa problem oluşturmaz zaten.

Kendin üretmediğin içerikleri paylaşman durumunda hesabın kapanmaya kadar gidebilir. Bazıları önce telif atar ve videodan elde edilen geliri alır. Bazıları da ihtar atarak kanalını komple kapattırabilir. O yüzden kendin üretmediğin özellikle müzik gibi içerikleri asla paylaşma derim.

Ufak bir video yayınladım.
Ve videoyu yayınladıktan sonra böyle bir şey çıktı bu nedir?
Bir zararı var mı?
Başıma bela alır mıyım? :DEki Görüntüle 1316228
Benim her videomda var ihtar olmadığı sürece sadece videona reklam eklenir ve geliri telif sahibine gider.

Şöyle de bir durum var ki telif hakkı sahipleri isterlerse ihtar atabilirler ve 3 ihtar sonucu kanalın kapatılır. Çok fazla telif yemeni önermem 6-7 telif yediğin bi hesapta 3 tanesinin ihtar atacağı tutarsa kanalın göz açıp kapayana kadar gitmiş olur.

Ben çok takmasam da ben kanalı önemsemediğim için kapanmasını dert etmiyorum.

Benim her videomda var ihtar olmadığı sürece sadece videona reklam eklenir ve geliri telif sahibine gider.

Şöyle de bir durum var ki telif hakkı sahipleri isterlerse ihtar atabilirler ve 3 ihtar sonucu kanalın kapatılır. Çok fazla telif yemeni önermem 6-7 telif yediğin bir hesapta 3 tanesinin ihtar atacağı tutarsa kanalın göz açıp kapayana kadar gitmiş olur.

Ben çok takmasam da ben kanalı önemsemediğim için kapanmasını dert etmiyorum.

Kendin üretmediğin içerikleri paylaşman durumunda hesabın kapanmaya kadar gidebilir. Bazıları önce telif atar ve videodan elde edilen geliri alır. Bazıları da ihtar atarak kanalını komple kapattırabilir. O yüzden kendin üretmediğin özellikle müzik gibi içerikleri asla paylaşma derim.

İçeriğini dızladığın kişinin içeriği telif hakkı ile korunuyormuş. Bu tarz durumlarda o videodan elde edilen gelir telif hak sahibine gider, bu kadar. Başka da bir şey olmuyor. Kanalında ihtar olarak da gözükmüyorsa problem oluşturmaz zaten.

Teşekkür ederim cevaplarınız için, yasal işler olur mu? Veya daha da beteri.

Peki hocam mesela tamamen kendin çektiğin, emek verdiğin bir videoya gelip de birisi yalandan telif attırırsa?
Başıma gelmişti önceden. O olaydan sonra bir daha YouTube kanalı açmadım. Üstelik nasılsa 2 telif gelmişti (3. telif de kanal banlanacaktı) ve geri bildirimle anlatamadım. Görüntüde falan hiçbir teliflik durum yoktu.

Peki hocam mesela tamamen kendin çektiğin, emek verdiğin bir videoya gelip de birisi yalandan telif attırırsa?
Başıma gelmişti önceden. O olaydan sonra bir daha YouTube kanalı açmadım. Üstelik nasılsa 2 telif gelmişti (3. telif de kanal banlanacaktı) ve geri bildirimle anlatamadım. Görüntüde falan hiçbir teliflik durum yoktu.
telif yiyince kanal kapanmaz ihtar atmaları lazım.
Teşekkür ederim cevaplarınız için, yasal işler olur mu? Veya daha da beteri.
müzik falan o tür şeylerden bişi olmaz sadece video silinir. veya reklam eklenir gelir telif hakkı sahibine verilir.

Tam bilmiyorum ama sanırım ihtar atıklar. Çünkü YouTube Studio'ya girdiğim zaman telif sayısı 2/3 olarak görünüyordu. YouTube'da uyarıyordu 3. telifte kanal kapanma vs...
o zaman ihtar atılmış.

Telif hakkı bir şarkı veya başka bir içeriğin videoda kullanılması demektir. İsterse içerik sahibi bu telifleri ihtar olarak yollayabilir ve kanaliniza zarar verebilir. Ayrıca o videolardan para kazanamazsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı