Telnet nedir ve kapatılmalı mıdır?

e417

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Profil Kapağı
1522431048
Merhaba arkadaşlar.
ESET kullanıyorum ve telnetle ilgili bir uyarı veriyor. Öncelikle bu telnet ne işe yarar? Açık olmasının ne gibi faydaları vardır? İkinci olarak da kapatırsak ne olur? Ne gibi dezavantajı vardır?

Not: Daha önce Türknet kullanıyordum ve modemi de onlar yollamıştı. İçinde kendi Firmware'leri var. Şu anda da Türk Telekom kullanmaktayım. Modem ise Zyxel VMG 3625 - T50B

Ekran görüntüsü 2025-02-16 155826.png

Ekran görüntüsü 2025-02-16 155906.png

Telnet bildiğim kadarıyla ssh gibi uzaktan bağlanmayı sağlayan bir protokol ama ssh'e göre daha eski. O ekran resmindeki HTTP ve HTTPS seçenekleri modeminizin arayüzü galiba, onları kapatmayın.
Aslında ayarlarla oynamanıza gerek bile yok çünkü WLAN ve LAN için açık sadece, güvenmediğiniz biri sizin WiFi ağınıza bağlanmadığı sürece sıkıntı çıkmaz ama isterseniz SSH, Telnet ve FTP'yi kapatabilirsiniz (eğer o özellikleri kullanmıyorsanız).

Telnet bildiğim kadarıyla ssh gibi uzaktan bağlanmayı sağlayan bir protokol ama ssh'e göre daha eski. O ekran resmindeki HTTP ve HTTPS seçenekleri modeminizin arayüzü galiba, onları kapatmayın.
Aslında ayarlarla oynamanıza gerek bile yok çünkü WLAN ve LAN için açık sadece, güvenmediğiniz biri sizin WiFi ağınıza bağlanmadığı sürece sıkıntı çıkmaz ama isterseniz SSH, Telnet ve FTP'yi kapatabilirsiniz (eğer o özellikleri kullanmıyorsanız).
Yani ben kullanmıyorum hocam. Merak ettiğim ISS'ler mi acaba kullanıyor? Bu durumda da kapatmak bir sorun teşkil eder mi emin olamadım.

Yani ben kullanmıyorum hocam. Merak ettiğim ISS'ler mi acaba kullanıyor? Bu durumda da kapatmak bir sorun teşkil eder mi emin olamadım.
Yok ISP'ler daha çok TR69 diye bir protokol kullanıyor ama onu siz kapatamıyorsunuz :)

Benim tavsiyem ayarlarla oynamayıp modem arayüz şifresini basit tutmamak olur (bir de unutmamak).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı