Temel Bilgisayar Bilgisi

Eakgul

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir bilgisayar programcısıyım. Daha doğrusu başlangıç seviyesinde. Bana temel bilgisayar bilgisini geliştirmek amacıyla makale tavsiyesinde bulunur musunuz?

Makaleyle hallolacak bir iş olduğunu sanmıyorum. İşin temeli araştırmaktır bana göre, Google'ı iyi kullanabilirsen internet üzerinden bir çok bilgiye ulaşabilirsin. Senin düzeyini bilmiyorum ama konu başlıklarını soracak olursan aklıma gelenleri bir yazayım;
  • Bilgisayar nasıl çalışır?
  • Hangi parçalardan oluşur ve bu parçaların görevi nedir?
  • Windows işletim sistemi nasıl kurulur? (halk arasında "format")
  • Bilgisayara eklenen aygıtların sürücüleri nasıl bulunur, yüklenir ve güncelleştirilir?
  • Google'da nasıl arama yapılır?
Şimdilik aklıma gelenlerin bazıları bunlar. Daha da yazardım ama bu başlıklarla uğraşırken muhtemelen başka konuları da keşfedip o konulara yöneleceksin. Zaten bilgisayar bilgin kullandıkça artar. Örneğin karşına çıkan bir sorunu araştırdıkça ve çözdükçe daha çok tecrübe kazanırsın. Yani oturup da bilgisayarı okuyup öğreneyim olayı yok. Kolay gelsin :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı