Temel bilimler muafiyet sınavı nedir?

omrccn

Centipat
Daha fazla  
YTÜ mimarlık bölümünü kazandım.
Temel bilimler muafiyet sınavı diye matematik fizik ve kimyadan sınava sokuyorlar. Sadece lise müfredatı gördüm bu sınava girmeli miyim? Ayrıca konuları unutmuş olabilirim.
Ve mimarlık bölümünde zorunlu olarak aralarından sadece matematik var sadece o sınava mı girmem gerekiyor?

YTÜ mimarlık bölümünü kazandım.
Temel bilimler muafiyet sınavı diye matematik fizik ve kimyadan sınava sokuyorlar. Sadece lise müfredatı gördüm bu sınava girmeli miyim? Ayrıca konuları unutmuş olabilirim.
Ve mimarlık bölümünde zorunlu olarak aralarından sadece matematik var sadece o sınava mı girmem gerekiyor?

Muafiyet sınavına girip kalırsanız bir şey kaybetmezsiniz. Geçerli not alırsanız o dönemki temel bilimler derslerini yani Matematik 1, Matematik, Fizik 1, Fizik 2, Genel Kimya derslerine girme zorunluğunuz ortadan kalkıyor. Bu derslerden muafiyet sınavında aldığınız puana göre verilen harf notuyla geçmiş sayılıyorsunuz.

Zorunlu kısmına gelirsek derse kayıtlıysanız vermek durumundasınız zorunlu, seçmeli gibi bir ayrım olmuyor bildiğim kadarıyla. Derse girip girmeme zorunluluğunu hocalarınız söyler zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı