Temel hızı 3.6 GHz olan CPU OC yapmadan yükte kendiliğinden 5.0 GHz'e çıkar mı?

Hocam aradığım cevap buydu. Sabahtan beri ifade edemedim. OC etmenin mantığını çözmeye çalıyordum siz yetiştiniz. Demek istediği buydu kendisi zaten çıkıyor bu ayarlara neden OC ediyoruz denek istedim biraz karışıklı oldu ama olsun sorum cevaplandı.

OC kastım anakart BIOS'tan işlemci kısmında normal ve AI optimize var. Otomatik overcloking yazıyor. Ben hep AI de kullandım. Bugün kapattım. Daha stabil oldu.

İnanın pek bilgim yok. Aslında bilgisayarın yazılım kısmından da anlamıyorum o yüzden soruyorum

Size tavsiyem Bios sıfırlama rehber bu rehbere göre BIOS'unuzu sıfırlayıp, BIOS'tan sadece XMP'yi açın ve geri kalan hiçbir ayara dokunmayın. Windows'tan da güç modunu dengeliye alırsanız işlemciniz gerektiği zaman en yüksek hızlarına çıkacak (5 GHz'ye kadar) ve gerek olmadığı zaman kendi hızını mümkün olduğunca kısacaktır(3.6 GHz altına da düşebilir)

Hocam şu an dediğiniz şekilde zaten. OC etmeye gerek yokmuş onu anladım.

Overclock yapmadan o hızlara çıkmasının sebebi Boost teknolojisi AMD dede durum farklı değil yeni nesil işlemcilerde overclock yapmaya gerek yok iyi soğutulursa getekli performansı verir 1600 AF olsaydı o zaman overclock düşğnülebilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…