Temel Linux öğrenmek

Makaleler
7
Yer
İzmir/Alsancak
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Beginner Web Programmer
Gerek terminal gerek günlük kullanım için yeni Linux kullanmaya başlayanlara güzel bir kaynak ve Türkçe olması daha büyük bir kitleye hitap ediyor, ayrıca aramızda benim gibi siber güvenlikle ilgilenenler var ise Kali için temel kullanım için dersler var bildiğim kadarıyla yakın zamanda Bash programlama eğitimi de çıkacak şahsen Taylan Özgür Bildik'in yaptığı bu projenin gayet yararlı olduğunu düşünüyorum ve buradan tekrar teşekkür ediyorum.
Site:
Dokümanlar:
Eğitimler:
Proje hakkında:

Proje sahibi Taylan Özgür Bildik'in iletişim adresleri:

@Akif hocam galiba sizde Linux'a geçmek istiyorsunuz kullanımını temel bir şekilde öğrenmek isterseniz...

Son düzenleme:
Yeni başlayacak arkadaşlar için şunu da söyelemek lazım, Distro'lar temelde aynıdır önemli olan hangisini seçtiğiniz değil Distro'nun tabanıdır(nasıl söylendiğini tam hatırlamıyorum mesela Ubuntu Debian kullanır.)

Örnek olarak genel olarak yeni başlayanlar için Ubuntu veya Mint önerilir, bunun sebebi destop Enviroment'lerinin Windows'a benzemesi ve genel olarak driver sorunları gibi sorunların neredeyse olmamasıdır.

Demeye çalıştığım şey distro seçmeye bu kadar kafa yormayın gözünüze hoş geleni seçip deneyin zaten alıştıktan sonra diğer Distro'lara geçiş yapabilirsiniz.

Demeye çalıştığım şey distro seçmeye bu kadar kafa yormayın gözünüze hoş geleni seçip deneyin zaten alıştıktan sonra diğer Distro'lara geçiş yapabilirsiniz.
Tamam iyi güzel dediniz ama konumuz ile alakası ne?

Anladım, hocam teşekkürler konuya katkıda bulunduğunuz için

Ülkemizde Linux sadece Kali ile haçkerlik yapmaktan ibaret görüldüğü için konunun hemen altında böyle bir yorum olması gayet güzel olmuş. Terminalde en sık kullanılan araçların neredeyse tüm *nix sistemlerde aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Konu içerisinde Windows'da Linux komutlarını öğrenmek için WSL ve alternatif bash emülatörü de olsaydı keşke.

Hocam onu kendim denediğim zaman bazı sorunlar ile karşılaştım sonrasında zaten saldım internette vs de araştırma yapmadım, o yüzden önermek veya önermemek gibi bir yorum yapmak istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…