Temel Lise vs Devlet Lisesi

Hasan Futbol

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu konuyu sırf temel liseye gitmeyi düşünen arkadaşlar için açtım ''sakın ama sakın gitmeyin''. Çoğunuz beden, resim, müzik gibi gereksiz dersleri işlemeyeceğiniz için 9. 10. 11. ve 12. sınıfı bir sene de size öğreteceklerini zannederek size şişirilmiş notlar vererek okuldaki gibi sınav olmadan sadece YGS, LYS çalıştıracaklar düşüncesiyle yazılıyorsunuz ah ah.. Denemelerle hafta sonu dersleriyle vs. üniversiteye kazanacağınızı düşünüyorsunuz bakın ben 350 puanla girdiğim anodolu lisesinden son sene yani 12.sınıfta sınav gibi kaliteli bir temel liseye geçtim lakin kalitesi bana yararlı olmadı sizi bahçesi olmayan bir evin salonundan da küçük bir yere 20 kişi koyuyorlar hocalar kaliteli öğretmeye çalışıyorlar o konuda haklarını yiyemem lakin size konuları temelden değil de üstlerinden hafif geçerek öğretiyorlar ve o konu biter bitmez 100 200 soru veriyorlar. Yani demek istediğim mesela geometri sorusu ile başlıyorlar ama o soruyu yapabilmen için benzerlik özel üçgenleri falan daha en az 2 ay da öğrenebilinecek konuları biz %100 biliyorlarmış gibi işliyorlar onlara da kızamıyorum. 4 seneyi 1 seneye sığdırmaya çalışmak elbette zor ama hızlıca geçilen ve temellerini bilmediğimiz konuları 40 dakikalık derse sığdırınca hiç ama hiç yeterli olmuyor. Üstüne o günkü dersin bitiminde 100 soru veriyorlar zaten eve 5'te anca geliyorsun konu tekrarına bile vakit kalmadan o 100 soruyu yarım yamalak temellerini bilmediğin halde çözmeye çalışıyorsun soruları yapmadığın an aileni arıyorlar (anında arıyorlar istersen 90 soru yap 10'unu yapma fark etmez illa ki yapılacak o 100 soru) ailene kötülüyorlar ailende tabi sana baskı yapıyor ve bu döngü böyle devam ediyor. Temel lise olduğuna bakmayın temelden öğretme falan yok anadolu lisesinin gözünü seveyim sakın benim gibi enayi olup 13.000 verip parayla eziyet çekmeyin oraya vereceğiniz devlet okulu + özel ders alın emin olun sizle teke tek ilgileneceği için çok daha verim alırsınız çok önermesem de dershane + okul da yapabilirsiniz. Ama yarış atı gibi koşmayacağınız bir dershane olsun ceza evinden daha beter bahçesi bile olmayan şu temel liselere gitmeyin. Emin olun ben de sizin gibi gereksiz buluyordum resim beden falan var diyordum ama o beden dersi bile sizi rahatlatıp ekstra motive sağlıyor bana kalırsa özel ders ve evde çalışma en iyisi + Youtube'dan Şenol hoca falan var ama illaki lise diploması alacağım diyorsanız okul + özel ders yapın şu temel liselere gitmeyin. Orada beyninize sokmuyorlar unutmayın iş sizde bitiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı