Merhaba, babanızın sağlam bir mesleği ve 5-6 yıl kesintisiz yiye yiye bitiremeyeceğiniz paranız yoksa bu saatten sonra üniversiteye gitmenin hiçbir anlamı yok. Herşeyde sıfırsanız düzenli şekilde 1.5-2 yıl çalışmayla halledebilirsiniz.Herkese selam, lise mezunuyum ve 21 yaşındayım. Temelim 0, her ders konusunda temelim 0 diyebiliriz. Tecrübeli arkadaşların tecrübelerine ve önerilerine ihtiyacım var.
Şu an için aklımda herhangi bir meslek yok iyi çalışıp aldığım puan ile yolun beni götürdüğü yere gitmeyi planlıyorum hedefim 4 yıllık sayısal bölümlerinden bir meslek alacağım puanı bilemediğim için kendimi de o meslek ile sınırlandırmak istemediğim için bu yüzden sınava girdikten ve açıklandıktan sonra alacağım puan ile yapacağım mesleğe karar vermek istiyorum.
0'dan her şeyi öğrenebilir miyim? Nereden başlamalıyım?
Düşüncelerinizi söylemekten ve beni yönlendirmekten çekinmeyin. 1-2 yıl sınava hazırlanabilirim disiplinli ve azimli bir şekilde. Kaçırdığım veya yönlendirmek adına merak ettikleriniz var ise sorabilirsiniz.
Not: Konunun dağılmasını istemiyorum. İçimden gelenleri ve istediklerimi olabildiğince samimi ve anlaşılır anlatmaya çalıştım. Yine de anlaşılır olmayan bir yer var ise beni düzeltin.
@772281 yardımlarını bekliyorum müsait olduğunuz vakit.
Öncelikle bu saatten sonra yapamam kafasına girme hocam sakın çünkü bizzat tanıdığım 45-50 yaşlarında adamlar bile 1-2 senelik çalışmayla derece yaptılar. Temel konusunda matematik için mert hocanın ilk 12 konu kampıyla başlarsan güzel verim alırsın saygılar.Herkese selam, lise mezunuyum ve 21 yaşındayım. Temelim 0, her ders konusunda temelim 0 diyebiliriz. Tecrübeli arkadaşların tecrübelerine ve önerilerine ihtiyacım var.
Şu an için aklımda herhangi bir meslek yok iyi çalışıp aldığım puan ile yolun beni götürdüğü yere gitmeyi planlıyorum hedefim 4 yıllık sayısal bölümlerinden bir meslek alacağım puanı bilemediğim için kendimi de o meslek ile sınırlandırmak istemediğim için bu yüzden sınava girdikten ve açıklandıktan sonra alacağım puan ile yapacağım mesleğe karar vermek istiyorum.
Düşüncelerinizi söylemekten ve beni yönlendirmekten çekinmeyin. 1-2 yıl sınava hazırlanabilirim disiplinli ve azimli bir şekilde. Kaçırdığım veya yönlendirmek adına merak ettikleriniz var ise sorabilirsiniz.
Not: Konunun dağılmasını istemiyorum. İçimden gelenleri ve istediklerimi olabildiğince samimi ve anlaşılır anlatmaya çalıştım. Yine de anlaşılır olmayan bir yer var ise beni düzeltin.
Evet en disiplinlisi bile bir zaman sonra sebep üreterek aralık vermek zorunda kalıyor şahsen epey zorlanıyorum süreçte bende 2.senedir mezunum.Temeli olmayan biri şu an Full evde veya dershanede çalışarak derece yapabilir ama süreklilik sağlaması lazım onu da doğru düzgün sağlayabilen birisi yok.
Evet en disiplinlisi bile bir zaman sonra sebep üreterek aralık vermek zorunda kalıyor şahsen epey zorlanıyorum süreçte bende 2.senedir mezunum.
Herkese selam, lise mezunuyum ve 21 yaşındayım. Temelim 0, her ders konusunda temelim 0 diyebiliriz. Tecrübeli arkadaşların tecrübelerine ve önerilerine ihtiyacım var.
Yani 60 yaşında da üniversite okuyan var onun için dertlenme öncelikle.
Bu yılki sınavda sıfır temelle sayısalda işin çok zor ama bu yıl temeli atıp gelecek yıl üstüne eklersen çok güzel şeyler başarabilirsin.
Bu yıl sözel derslere şahsen çalışmanı önermiyorum her türlü unutacaksın.
Tek olay zaten sayısalsan matematik ve TYT AYT fen.
En sıfırdan başlamak istiyorsan mert Hoca'nın Zero matematik kampını öneririm, toplama çıkarmadan başlıyor en en temel.
Yanına da mikroorjinal yayınları matematik çöz.
Bu kamp bitince de bence en basit anlatan kişi matematiği "matematiğin güler yüzü" 27 videoda ilk 12 konu ve problemleri hallediyor onun yanına matematiğin ilacı ve 345'i götürebilirsin.
Sindire sindire ilerle hiç acelen yok. Aynı şekilde bu işin sınırı da yok 0'dan gayet her şeyi halledebilirsin. 1.5 yılda çok sağlam bir derece de yapabilirsin. Ama aklından bu senelik en azından üniversiteyi çıkar. 7 ayda olacak iş değil ama 1 yıl 7 Ay'da ilah olursun.
Olay tamamen süreklilikten geçiyor. Örneğin 1 haftada X dersini bitirip kurtulayım kafası mantıksız. Azar azar da olsa sürekli olarak devam edebileceğiniz şekilde ayarlayın dersleri kendinize.
Direkt derslerde önerdiğim şeyleri söyleyeyim.
TYT matematik: Önce Zero matematik kampı mert hocanın, onunla birlikte mikroorjinal çöz.
Sonrasında matematiğin güler yüzünün bu yıl kampı var 27 video onun formüllerini not ederek sindirerek hallet. 345 matematikle birlikte götür.
Sonrasında ise Eyüp B'nin TYT matematik kampına başla, 3D video ders defteri ve 3D soru bankasıyla ilerlet. Soru bankası zor gelirse Bilgi Sarmal da kullanabilirsin.
TYT kimya: Ferrum kanalından izle. En kolay ve kısa fen dersi. Orbital TYT kimya soru bankası ile ilerle. Bir deftere not al.
TYT biyoloji: Biyotik soru bankası ile ilerle, betül biyolojiden not alarak git.
TYT fizik: 345 en mantıklı kaynak bence. Tartışılabiliyor fizikte çözülebilecek kaynak ama en mantıklı diyebileceğim kaynak o. Kanal olarak da altuğ güneş kesinlikle en iyi kanal fakat uzun veya sıkıcı gelirse fizikfinito öneririm. İkisini de deneyebilirsin.
Geç cevap veriyorum kusura bakmayın anca müsait oldum öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim gayet güzel bir biçimde anlatmışsınız fakat bana eğer sizin de vaktiniz varsa safa anlatır gibi anlatabilir misin? Adım adım gitmeye ihtiyacım var. Zahmet verdiğim için özür dilerim.