Temeli olmayan birisi YKS'ye nasıl çalışmalı?

mahrieternal

Centipat
Bu sene mezun olacağım ve ilk defa YKS'ye gireceğim. Neredeyse hiç çalışamadım, sayısal temelim yok sadece antrenmanlarla matematik kitabını bitirebildim ve biraz da AYT edebiyat çalıştım. (son 1 ay kala yaptım) mezuna kalmayı düşünüyorum. Mezun senemde yaz tatilinde 3 ay boyunca TYT'deki konuları halledip sayısal çalışırsam ilk 100k hatta 70k içerisine girebilir miyim? Bilgisayar veya elektrik-elektronik mühendisliği istiyorum. Çok zor olduğunun farkındayım ama ilgimin olduğu meslekler bunlar. Onun dışında sözel derslerim gayet iyidir AYT edebiyatı sadece 1.5 ay tekrar ederek 18-20 net arasına getirebildim, tarih 8 net coğrafya 3-4 net. Eşit ağırlıkta yönetim bilişim sistemleri var, belki bunu düşünebilirim ama mühendislik içimde ukte kalır. Bu konuda önerilerinize ihtiyacım var.

@333365 hocam yardımcı olabilir misiniz?

Ders çalışma disiplinin azsa veya yoksa, kesinlikle bir kursa para verip git. Kendimden biliyorum ki ders çalışma disiplini olmayan birisinin mezuna kalması asla bir ifade etmez. Çok yakındım, keşke zamanında ders çalışma disiplinini edinseydim diye ama yapacak bir şey kalmadı.

Mühendislik ve AYT edebiyat?

Eşit ağırlıktan YBS için AYT edebiyat çalışmıştım.

Ders çalışma disiplinin azsa veya yoksa, kesinlikle bir kursa para verip git. Kendimden biliyorum ki ders çalışma disiplini olmayan birisinin mezuna kalması asla bir ifade etmez. Çok yakındım, keşke zamanında ders çalışma disiplinini edinseydim diye ama yapacak bir şey kalmadı.

Dershaneye gidiyordum ama dönemin ortalarında kaydımı sildirmiştim. Benden ilerdelerdi, çok gereksiz insanlar vardı ve açığa geçme yasaklandığı için.

Son düzenleme:
Mühendislik için AYT matematik ve fen gerekli. Bu dersler içinde TYT matematik ve fen temeli atmanız lazım. Yazın TYT matematik ve fen bitirip eylül'de AYT başlayabilirsiniz.

Mühendislik için AYT matematik ve fen gerekli. Bu dersler içinde TYT matematik ve fen temeli atmanız lazım. Yazın TYT matematik ve fen bitirip eylül'de AYT başlayabilirsiniz.

Biliyorum zaten ama sıfır temel ile bunu yapabilir miyim? Yoksa zaten iyi olduğum sözel alandan mı devam etmeliyim? Sayısaldan 100k içerisine girmek beni çok zorlayabilir gerçekçi olmak gerekiyor. Ama Bir yandan da sadece sayısal meslekler ilgimi çekiyor.

Biliyorum zaten ama sıfır temel ile bunu yapabilir miyim? Yoksa zaten iyi olduğum sözel alandan mı devam etmeliyim? Sayısaldan 100k içerisine girmek beni çok zorlayabilir gerçekçi olmak gerekiyor. Ama bir yandan da sadece sayısal meslekler ilgimi çekiyor.

Bro koca 1 yıl var istersen ve yeterli çalışırsan olur. Ha yok ben çalışamam dersen sözelden devam et.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı