Rehber Temiz bir kurulumdan veya formattan sonra bilgisayara yapılması gerekenler

maykıll

Hectopat
Katılım
11 Şubat 2021
Mesajlar
3.095
Makaleler
3
Çözümler
3
Bilgisayarımızı yeni aldık veya kullanmış olduğumuz bir bilgisayara format atacağız. Formatımızı atıyoruz ve bu yazanları uyguluyoruz.

1- Bilgisayarımız açıldı ve ilk yapacağımız şey Windows güncelleştirmeleridir. Bilgisayarımızın arama yerine Güncelleştirmeleri denetle yazıyoruz ve giriyoruz ardından gene yazan aynı yazıya tıklıyoruz ve bir sürü güncelleştirme gelecektir. Bilgisayarınızı rahat bırakın ve güncelleştirmeleri bitirsin. Maksimum yarım saat veya kırk beş dakika sürebilir. Ardından bilgisayarı yeniden başlatın ve Güncelsiniz yazısını gördükten sonra güncelleştirmeler yapılmış anlamına geliyor. Bir haftada 1 kez güncelleştirmeleri denetleyin.

2- Bilgisayarınızın markası olan siteye girin ve cihazınızı aratıp bütün sürücüleri indirin fakat ekran kartı sürücüsü hariç. Ekran kartı sürücümüzü ekran kartınızın modeli ne ise internete aratıp öğrenin. Sonra tüm sürücüleri kurduktan sonra ekran kartı sürücüsünü de kurun, ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
AMD Driver: https://www.amd.com/en/support
NVIDIA Driver: Sürücüleri Yükle | NVIDIA

3- Başka yapacak bir şeyimiz kalmamıştır. Sırasıyla ne indirmek istiyorsanız onları indirebilirsiniz.

Rehberimi okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize sağlık. 3. Olarak bilgisayara kurulan bazı önemli programları söyleyebilirdiniz. "HD Tune Pro, MSI Afterburner, CrystalDiskMark, CrystalDiskInfo vb." programlar bilgisayarımızın sistem özeti ve durumu için önemli programlar.
 



Windows visual kütüphaneleri kurulabilir ek olarak. Gereksiz programlar kaldırılabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı