Temiz formattan sonra boş Windows.old klasörü neden oluşturuldu?

aydinakin97

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Wastern Digital 512GB SSD
Ekran kartı
RX 6500M
İşlemci
Ryzen 5 5600H
24H2 sürümünü Microsoft'un kendi resmi sitesinden indirdikten sonra boot menüsünden bütün diskleri silerek tertemiz bir kurulum gerçekleştirdim fakat Notebookum açıldığında Windows.old isimli bir klasör olduğunu gördüm ve içi boş. Herhangi bir veri yok. Benim bildiğim kadarıyla bu klasör, kurulum esnasında diski biçimlendirmezsek veya silmeyip direkt Windowsu o diske kurarsak oluşuyor ama böyle bir durum yok. Bu klasör neden oluşmuş olabilir? (Bu arada klasörü içi boş olduğu için direkt Delete yaparak sildim.)
Yardımlarınızı rica ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış format atmış olabilirsin, format sırasında bir sorun olmuş olabilir. Bu tarz durumlarda old klasörü oluşuyor.

Eğer sonradan güncelleme ile her şekilde windows.old içi boş oluşturulacak geliştirmesi yapılmadıysa yukarıda dediklerim geçerli. Pek sorun olmaz ama aklına takılıyorsa tekrardan bir format atmayı dene istersen. Format işlemi 10 dakika falan sürüyor zaten.

Yanlış format atmış olabilirsin, format sırasında bir sorun olmuş olabilir. Bu tarz durumlarda old klasörü oluşuyor.

Eğer sonradan güncelleme ile her şekilde windows.old içi boş oluşturulacak geliştirmesi yapılmadıysa yukarıda dediklerim geçerli. Pek sorun olmaz ama aklına takılıyorsa tekrardan bir format atmayı dene istersen. Format işlemi 10 dakika falan sürüyor zaten.
Formatı doğru attım hocam eminim, hatta bütün diskleri tek tek sildim mi diye iki defa kontrol ettim fakat bu klasör yeniden oluştu. Acaba 24H2 ye has bir şey olabilir mi oluşması?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı