Temiz kurulumda disk bölümleme

Mrturks

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ilk kez kendi başıma format atmayı denedim ve Technopat kanalındaki "yeni sisteme Windows 10 ve sürücü kurulum rehberi" isimli videodaki talimatları izleyerek temiz kurulum yaptım. Fakat disk bölümleme kısmında sürücüler ayarlanmıştı ve "sürücü 0 bölüm 3" birincil alandı, bende bu alanı biçimlendirip bölüm 3'e kurulum yaptım. Videoda bölüm 4'e kurulum yapılmalı deniyor, bir sorun olur mu? Eğer mutlaka bölüm 4 olması gerekiyorsa, bunun formatsız bir çözümü var mı?

Oluşturulan bölümlerde 450mb NTFS - 100 MB Fat32 ve devamında diskinizin kalanı gözükür. Diskinizde kalan yani 3. Bölüme kurulum yaptıysanız sorun olmaz sisteminiz düzgün çalışır .

Teşekkür ederim. Peki oyunları depolama alanı olarak kullandığım hard disk üzerinde EFI sistemler bu diske yüklenemez uyarısı vardı, sistemi zaten SSD'ye kuracağım için önemsemedim. Bu bir sorun çıkarır mı? Steam'den D sürücüsüne oyun indirirken mavi ekran alıyorum, sebebi bu olabilir mi?

Bilgisayarım / sağ tık / yönet / disk yönetimi / seçeneğinden harddiskinizi biçimlendirin daha sonra harddiskinizin disk bölümü üzerine tekrar sağ tıklayarak MBR yi seçin
Harddiskiniz uefi yani GPT de kaldığı için sorun çıkarıyor olabilir. Dikkat etmen gereken konu harddiskini biçimlendirmeden MBR ye çeviremezsin. İçerisindeki önemli bilgilerini kopyala

Birim stilinde MBR gözüküyor, sanırım mavi ekranlar, ekran kartı sürücüsü ile ilgili DDU ile tekrar kurulum yapmayı deneyeceğim.

Windows 10 internet bağlantısıyla sürücülerinizi ve ekran kartını en güncel sürümlerini otomatik bulur yükler .İstersen işi Windows 10 a bırak

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı