Temiz ses için mikrofon önerisi

Murat Özcan

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Normal bir bilgisayar kullanıcısıyım, genellikle müzik dinler internette gezinirim. Arada arkadaşlarım ile oyun oynarken bilgisayar üzerinden iletişim kurarız. Fakat bilgisayar ile tanıştığımdan beri ses kalitem hiç iyi olmamıştı. Önceki bilgisayarım eski diye pek önemsemiyordum, yeni bilgisayar aldıktan sonra takıntı olmaya başladı.
Bu ses konusunda biraz araştırma yaptım önüme birçok cihaz çıktı. Ucuz ses kartlari, pahalı ses kartlari, mikrofonlar fakat kendime uygun bir şey bulamadım.

Benim istediğim konuşmalarda seste dip ses olmasın, sesim temiz olsun yeterli. Profesyonel kayıtlar almayacam normal konuşma için.

-Ne tür mikrofon almalıyım. ?
(Mikrofonlu kulaklık olabilir)
-Ses kartı almalıyım?
-pcı ses kartı mı USB ses kartı mı ?
-Ses için ne tür yazılım kullanmalıyım ?
-Anakart içerisindeki dahili ses çiplerinin ses kalitesi hangi düzeyde ?

Aliexpress üzerinde "MK-F100TL" almalıyım ? Nasıl bir cihazdır ?
Asus xonar USB ses kartı nasıldır ? almalıyım ?

Anakartım : Asus H170 Pro Gaming
(SupremeFX ses çipi)
İşlemci : Intel i5-6500 işlemci
35 mbps de internet hızım var.

Ses hakkında bilgilerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofonlu kulaklık olarak tavsiyem Hyperx cloud 2 olacaktır. Kendim kullanıyorum, piyasadaki en iyi mikrofonlu kulaklık diyebilirim. Sesleri karşı tarafa çok canlı yansıtıyor diğer mikrofonlarda olduğu gibi sanal ortam hissi yok. Bu arada anakartta sesi etkileyen bir unsurdur ama anakartın fena değil bu kulaklıkla işini görecektir.

Mikrofonlu kulaklık olarak tavsiyem Hyperx cloud 2 olacaktır. Kendim kullanıyorum, piyasadaki en iyi mikrofonlu kulaklık diyebilirim. Sesleri karşı tarafa çok canlı yansıtıyor diğer mikrofonlarda olduğu gibi sanal ortam hissi yok. Bu arada anakartta sesi etkileyen bir unsurdur ama anakartın fena değil bu kulaklıkla işini görecektir.
400 tl çok geldi gözüme :(
Sadece mikrofon olarak sony mikrofon ecm-cs3 hiç fena değil amazonda yaklaşık 15-17 $ karşılaştırma videolarına da baktım rakiplerinden çok daha iyiydi

Önerin için teşekkür ederim ama o kulaklık biraz fazla olur. Fiyatida biraz aşar gibi :)

400 tl çok geldi gözüme :(
Sadece mikrofon olarak sony mikrofon ecm-cs3 hiç fena değil amazonda yaklaşık 15-17 $ karşılaştırma videolarına da baktım rakiplerinden çok daha iyiydi

Evet :) kulaklık çok iyi ama benim için israf olur.

Sizin önerdiğiniz yaka mikrofonu sanırım biraz araştırma yapiyim aklimda dursun, iyi birseye benziyor. :)

Önerin için teşekkür ederim ama o kulaklık biraz fazla olur. Fiyatida biraz aşar gibi :)

Evet :) kulaklık çok iyi ama benim için israf olur.

Sizin önerdiğiniz yaka mikrofonu sanırım biraz araştırma yapiyim aklimda dursun, iyi birseye benziyor. :)
Sanırım biraz kısa uzatma kablosuyla kullanman gerekebilir. Bu arada hiç yaka mikrofonu kullanıcağım aklıma gelmezdi ama sanırım bunu kullanıcam

Ben kulaklığı indirimdeyken üzerine indirim kuponu kullanarak 270 tl gibi bir fiyata almıştım sanırım fiyat belirtmeyince önermek istedim. Tabi bütçenize uygun bir şey seçmelisiniz.
Microcase Yaka Mikrofonu 3.5Mm 2 Metre Fiyatı - Taksit Seçenekleri

Bütçe olarak sorun yok ama 400 tl normal kullanıcı olarak ısraf olur diye düşündüm, 270 tl iyi bir fiyat almışın. Bende o fiyat aralığında bulursam değerlendirebilirim :)

Yaka mikrofonu iyi fakat bilgisayarda kullanım için pek pratik değil gibi :)

Bütçe olarak sorun yok ama 400 tl normal kullanıcı olarak ısraf olur diye düşündüm, 270 tl iyi bir fiyat almışın. Bende o fiyat aralığında bulursam değerlendirebilirim :)

Yaka mikrofonu iyi fakat bilgisayarda kullanım için pek pratik değil gibi :)
Kablosu uzun sorun olacağını sanmıyorum. Diğer mikrofonlara bakarsan çok büyük ve profesyonel genelde yayıncılar kullanıyor, onlarda senin kullanımına uygun olmaz ve fiyatları çok yüksek. Diğer masa üzerine koyulabilen mikrofonlardan önerebilirim ama ses kalitesi konusunda net bir şey söyleyemem. Bence en iyisi Vatan bilgisayara gidip sana önerecekleri bir mikrofonu alman. Beğenmezsen kalitesini değişim yapabilirsin.

Merhaba arkadaşlar,
Normal bir bilgisayar kullanıcısıyım, genellikle müzik dinler internette gezinirim. Arada arkadaşlarım ile oyun oynarken bilgisayar üzerinden iletişim kurarız. Fakat bilgisayar ile tanıştığımdan beri ses kalitem hiç iyi olmamıştı. Önceki bilgisayarım eski diye pek önemsemiyordum, yeni bilgisayar aldıktan sonra takıntı olmaya başladı.
Bu ses konusunda biraz araştırma yaptım önüme birçok cihaz çıktı. Ucuz ses kartlari, pahalı ses kartlari, mikrofonlar fakat kendime uygun bir şey bulamadım.

Benim istediğim konuşmalarda seste dip ses olmasın, sesim temiz olsun yeterli. Profesyonel kayıtlar almayacam normal konuşma için.

-Ses kartı almalıyım?

(SupremeFX ses çipi)

Ses hakkında bilgilerinizi, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Sana
Merhaba arkadaşlar,

-Ses kartı almalıyım?

(SupremeFX ses çipi)

Sana şunu söyliyeyim 15 tl mikrofon ama dehşet şekilde muhteşem ses veriyor.bak bi pişman olmazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı