Temiz Windows 11 kurulurken sinyal yok hatası

SkyHawking

Hectopat
Kurulum aşamalarında bilgisayar adını verdikten sonra PC kapandı ve hemen sonrasında sinyal yok hatası verdi. Bilgisayar çalışmaya devam ederken bu hata geldi.

Önceden bilgisayarda bir sıkıntı yoktu sadece temiz format atmak istemiştim böyle oldu.

Not: Aynı USB ile notebooka Windows 11'i sorunsuz yüklemiştim.

Sizce sorun ne olabilir?

Sistem: AMD Ryzen 5 5500 / ASUS Radeon DUAL RX 6600 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD

Bu şekilde mantıklı bir tahminde bulunmak bile zor. Donanımsal da olabilir yazılımsal da. Bilgisayar tekrar açınca nasıl bir tepki veriyor mesela? Açılıyor ama boot olamıyor ise tekrar formatlamayı deneyebilirsiniz. Açılmıyor ya da açılır gibi fanları çevirmeye başlayıp hemen arkasından reset atıyorsa donanımsal bir sorun olabilir.

Bu şekilde mantıklı bir tahminde bulunmak bile zor. Donanımsal da olabilir yazılımsal da. Bilgisayar tekrar açınca nasıl bir tepki veriyor mesela? Açılıyor ama boot olamıyor ise tekrar formatlamayı deneyebilirsiniz. Açılmıyor ya da açılır gibi fanları çevirmeye başlayıp hemen arkasından reset atıyorsa donanımsal bir sorun olabilir.
Hocam kasayla ve kablolarla biraz oynayınca açıldı ancak Windows update sırasında ekran 1-2 kez yanıp söndü ve sonra tekrar sinyal yok hatası vermeye başladı.

Sinyal yok hatası verirken bilgisayar normal şekilde çalışmaya devam ediyor.

Galiba şöyle bir olay oluyor: Bilgisayar ilk açılır açılmaz fan sesi 1 saniyeliğine yükseldiğinde sorunsuz açılıyor ama fan sesi yükselmeden dümdüz açıldığında bilgisayar açılmıyor. Bu durumu tetikleyen ne olabilir ki?

Bazen BIOS giriş ekranı gözükürken bazen de gözükmüyor. Ben hiçbir şey anlamadım bu durumdan :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı