Temizlik sonrası laptop şarj almıyor

Fearain

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2020
Mesajlar
322
Yer
Wall Maria
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Akatsuki Fansub Anime Ekibi Koordinatörü
Arkadaşlar, sabah laptopumu temizlemek için açtım, fanını temizleyip geri taktım. 10 dakika önce çalışan şarj çalışmadı. LED'i falan da yanmıyor. Bilgisayarcıyı aradım, şarj soketiyle alakası yoktur dedi, zarar vermişsindir dedi de hiçbir şeyi ellemedim nerdeyse. Fan dışında ne yapabilirim düzeltmek için? Anakartı söküp bakacaktım ama sökemedim.
 
Arkadaşlar, sabah laptopumu temizlemek için açtım, fanını temizleyip geri taktım. 10 dakika önce çalışan şarj çalışmadı. LED'i falan da yanmıyor. Bilgisayarcıyı aradım, şarj soketiyle alakası yoktur dedi, zarar vermişsindir dedi de hiçbir şeyi ellemedim neredeyse. Fan dışında ne yapabilirim düzeltmek için? Anakartı söküp bakacaktım ama sökemedim.

Güvendiğin bilgisayarcı yoksa evde kendin dene mahalle işi bilgisayarcıyı da götürmeni tavsiye etmem içini açıp soketlere bakmanı önerebilirim.
 
Fanın tozunu alırken vidaları açıp tamamen çıkardıysan bataryaya bağlı kabloya zarar vermiş veyahut çıkarırken yanlışıkla güç verip çıkartmış olabilirsin. Bataryadan bahsettiğim yer şarj girişi olan yer. Orası Laptop temizlik sonrası kapanırken ciddi sorun yaratabiliyor tam oturmadıysa. Büyük ihtimal soket çıktı. Tekrar açıp batarya girişindeki soket girişlerine bakabilirsin. Düzgün kapatılmamışta olabilir Laptop kapağı. Bende eski Laptopuma fan için ellemiştim hiçbir şey yapmamıştım ancak anakartı en ufak güç ile çizmişim tüm her şeyim gitti misal.
 
Fanın tozunu alırken vidaları açıp tamamen çıkardıysan bataryaya bağlı kabloya zarar vermiş veyahut çıkarırken yanlışıkla güç verip çıkartmış olabilirsin. Tekrar açıp batarya girişindeki soket girişlerine bakabilirsin. Düzgün kapatılmamışta olabilir Laptop kapağı.
Yok hiçbir şeyi çıkarmadım olduğu yerde tozunu alıp kapattım. Anakartı da sökecektim vidaları söktüm sonra vazgeçtim geri taktım vidalarını sadece. Bilgisayarı ilk çalıştırdığımda touchpadi de çalışmamıştı biraz bekledim çıkart tak yaptım 2 3 defa öyle çalıştı kısa devre yapmış olabilir mi? Pili var ama pile şarj gitmiyor soketi taktığımda led bile yanmıyor.
 
Yok hiçbir şeyi çıkarmadım olduğu yerde tozunu alıp kapattım. Anakartı da sökecektim vidaları söktüm sonra vazgeçtim geri taktım vidalarını sadece. Bilgisayarı ilk çalıştırdığımda touchpadi de çalışmamıştı biraz bekledim çıkart tak yaptım 2 3 defa öyle çalıştı kısa devre yapmış olabilir mi?
Büyük ihtimal elektrik kaçağı yaşanmış bilgisayarında. Daha fazla ellemeden servise gönder derim. Anakartı açıp tekrar kapatman büyük ihtimal şarj giriş deliğindeki soketleri oynattı yerinden. Sen hiçbir şey yapmasan da en ufak tedbirsizlikte çöp olabiliyor bilgisayar. Anakart üstündeki pinler çok fazla hassaslar çünkü, laptopta güç akımı hala mevcutken açılmaz zaten şase yapmışta olabilir. Fazla uğraşma derim.
 
Büyük ihtimal elektrik kaçağı yaşanmış bilgisayarında. Daha fazla ellemeden servise gönder derim. Anakartı açıp tekrar kapatman büyük ihtimal şarj giriş deliğindeki soketleri oynattı yerinden. Sen hiçbir şey yapmasan da en ufak tedbirsizlikte çöp olabiliyor bilgisayar. Fazla uğraşma derim.
Tamamdır teşekkür ederim. Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum parçada eğer soket yerinden çıktıysa tahmini ne kadar fiyat çıkartır bilginiz var mı?
 
Tamamdır teşekkür ederim. Ben bir sorun olduğunu düşünmüyorum parçada eğer soket yerinden çıktıysa tahmini ne kadar fiyat çıkartır bilginiz var mı?
Laptop bilgilerinizi paylaşır mısınız? Açıklama kısmındaki sisteminiz masaüstü için yazılmış galiba.
 

Geri
Yukarı