Temizlik sonrası RAM miktarı 16 GB'dan 7.92 GB'a düştü

PunchLine26

Yoctopat
Katılım
9 Nisan 2024
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci
Ryzen 7 2700x
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kardeşimle birlikte bilgisayarlarımıza bakım yapma kararı aldık. Termal macunları değiştirdik. Tozları aldık vs vs. daha önceden bu işlemi defalarca yaptım bir sorun yaşamadım. İkimizde AM4 sistem kullanıyoruz. İşlem sonrası benim bilgisayar 2. slotta takılı olan RAM'i görmemeye başladı. Neden 2. slottaki RAM'i görmediğini düşünüyorum çünkü 2 RAM'i de tek tek 1. slotta denedim çalışıyorlar 2. slota taktığımda görüntü gelmiyor. BIOS'da 16 GB RAM gözüküyor bilgisayarda takılı olan. Bilgisayarım kısmında 16 GB takılı (kullanılabilir:7.92 GB) şeklinde gözüküyor. RAM'leri tek tek çıkardım silgiyle sildim. Fırça ile RAM slotlarını sildim süpürge ile çektim toz kaçmış mıdır diye vs. BIOS güncelledim. Format attım. Sistem yapılandırmasına girip yükselttim. Sorun asla çözülmüyor. Benzer konular açılmış foruma fakat hiçbirinde önerilen şeyler sorunumu çözmedi. Kardeşimin anakartına işlemcimi taktım denedim sisteminde takılı RAM'ler gözüküyor. Onun işlemcisini benim anakarta takıp denedim yine aynı şekilde görünüyor. Anakartımın 2. slotunun bozulmuş olma ihtimali nedir acaba? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi Sosyaller.
Kullandığım sistem: Gigabyte B450M-H anakart.
İşlemci: Ryzen 7 2700X.
RAM: HyperX 3200 8X2.
Ekran kartı: Palit 1660 Ti.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-04-09 234424.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-09 234424.png
    26 KB · Görüntüleme: 22
  • Adsız.png
    Adsız.png
    31,5 KB · Görüntüleme: 21
Yazılımsal bir problem gibi duruyor, anakartının 2 RAM yuvası var iken gorev yoneticisinde 4 slot gosteriyor ornek olarak. BIOS pilini cıkar, 5-10sn bekle geri tak. Sorun devam ederse CMOS sıfırla.
Bios pilini çıkarıp takmayı denedim daha önceden sorunumu çözmedi. CMOS sıfırlamak aynı şey olmuyor muydu Bios pili sökme ile acaba? Eğer aynı değilse deneyeyim hemen
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Kardeşimle birlikte bilgisayarlarımıza bakım yapma kararı aldık. Termal macunları değiştirdik. Tozları aldık vs vs. daha önceden bu işlemi defalarca yaptım bir sorun yaşamadım. İkimizde AM4 sistem kullanıyoruz. İşlem sonrası benim bilgisayar 2. slotta takılı olan RAM'i görmemeye başladı. Neden 2. slottaki RAM'i görmediğini düşünüyorum çünkü 2 RAM'i de tek tek 1. slotta denedim çalışıyorlar 2. slota taktığımda görüntü gelmiyor. BIOS'da 16 GB RAM gözüküyor bilgisayarda takılı olan. Bilgisayarım kısmında 16 GB takılı (kullanılabilir:7.92 GB) şeklinde gözüküyor. RAM'leri tek tek çıkardım silgiyle sildim. Fırça ile RAM slotlarını sildim süpürge ile çektim toz kaçmış mıdır diye vs. BIOS güncelledim. Format attım. Sistem yapılandırmasına girip yükselttim. Sorun asla çözülmüyor. Benzer konular açılmış foruma fakat hiçbirinde önerilen şeyler sorunumu çözmedi. Kardeşimin anakartına işlemcimi taktım denedim sisteminde takılı RAM'ler gözüküyor. Onun işlemcisini benim anakarta takıp denedim yine aynı şekilde görünüyor. Anakartımın 2. slotunun bozulmuş olma ihtimali nedir acaba? Fikirlerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.
Kullandığım sistem: Gigabyte B450M-H anakart.
İşlemci: Ryzen 7 2700X.
RAM: HyperX 3200 8X2.
Ekran kartı: Palit 1660 Ti.

Aynı sorun bende de var BIOS'ta görünmesine rağmen kullanamıyorum tek slota yeni RAM aldım çözümü bulursanız paylaşır mısınız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı