Temizlik ve termal macun yapılmazsa ne olur?

En erken bana göre yılda bir en geç 2 yılda bir macun değişmeli ve en az her sene kasa temizlenmeli, bunlar yapılmaz ise sistem daha çok ısınır ve daha sesli çalışır hatta sıcaklıktan sistem restart atıp kapanabilir.
Bilmiyorum, şuana kadar öyle bir olay yaşamadım.
Sistem özelliklerin nedir? 5 yıl oldukça uzun bir süre baya iyi dayanmış.
Tam 5 yıl değilde, 4 sene falan sanırım.
intel i7 6700, nvdia gtx1050ti, 16 gb ram var. Her oyunu ultra olmasada, hala gayet iyi oynayabiliyorum.
Oyun oynarken sistem 50-60 dereceyi geçmiyor çünkü sistem kendini zorlamıyor. Zorlarsa kirli olduğu için ısınır. Termal macunda olaya dahil.
Nasıl zorlamıyor anlamadım hocam. Başka hangi değerlere bakabilirim ki sıcaklığı ölçmek için? Zaten genel olarak oyun için kullanıyorum bilgisayarı.
Termal macunun yılda bir kere değiştirilmemesi sonucunda işlemci üzerinde kurur ve soğutucuya sağlıklı ısı iletimini sağlamaz. Bu da fazla ısınması ve haliyle performans düşüklüğüne sebebiyet verir.

Açıkcası bilgisayarınızın ısı değerleri normal. Bir performans düşüklüğü hissetmiyorsanız idare edin ama bir temizlik yapmanızı tavsiye ederim.
Yok, pek hissetmiyorum. Temizlik içinde geçenlerde ilk kez bir açıp bakayım dedim, çok aşırı bir tozlanma görmedim. Soğuk hava üfledim saç kurutma makinasıyla. Parçalara birşey olur diye, çokta fazla detaylı uğraşmadım açıkçası.

Yok, pek hissetmiyorum. Temizlik içinde geçenlerde ilk kez bir açıp bakayım dedim, çok aşırı bir tozlanma görmedim. Soğuk hava üfledim saç kurutma makinasıyla. Parçalara birşey olur diye, çokta fazla detaylı uğraşmadım açıkçası.
O zaman uğraşmayın hocam kalsın bir süre daha.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı