Arkadaşlar, bilgisayarım çok tozlanmıştı. Nemli mikrofiber bez ile fanları sildim, bilgisayar çalıştı ama görüntü gelmedi. BIOS pilini söktüm ve taktım, ekran kartını söktüm, RAM'lerin yerlerini değiştirdim fakat görüntü gelmiyor. Ne yapmalıyım?
Bilgisayar çalışıyor ama ekran siyah kalıyor.Hiç mi hareket yok yoksa siyah ekran mı kalıyor kasada hareket var mı ?
BIOS pilini 2 defa denedim. Monitörü ilk önce ekran kartına taktım, gelmedi. Sonra anakarta taktım yine gelmedi. (işlemcim APU)Monitörü kasanın arkasında hangi sokete taktın ? biraz daha kontrol et ayrıca ekran kartının kablolarını iyice taktın mı ?
Monitor açılıyor ama siyah ekranda mı kalıyor ? yoksa monitörde hiç hareket mi yok ?
Bios pilini dikkatlice kontrol et.
Monitör çalışıyor, HDMI kablosunu takınca no signal hatası alıyorum.Monitörün hdmi kablosu ile dene kabloyu yön değiştri iyice oturduğundan emin ol ekran açılıp siyahtamı kalıyor hiç mi ışık gelmiyor ?
Hocam BIOS pilini inatla bir daha söktüm ve anakarttan görüntü alabildim, ekran kartını takıp deneyeceğim.Evde fazladan BIOS pili olduğunu düşünmüyorum fakat şunu dene BIOS pilini çıkartıp halıya 30 saniye boyunca sürt ısınsın biraz tekrar tak birazcık elektriklenecek.
Hocam ekran kartını taktım geldi, sonra fişten çıkarıp kasanın camını taktım. Şuan görüntü alamıyorum. Şimdi bir daha görüntü geldi. Sanırım bir şeye zarar vermemişim.Olacak olacak hadi bakalım pil kaç senelik internetten kaliteli bir pil al.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.