Çözüldü %Temp% klasöründeki dosyalar nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kasım_0

Centipat
Daha fazla  
Temp klasöründeki her şeyi siliyordum ama bu dosyalar silinmedi ve açılmıyor. Bu dosyalar ne dosyası?

Microsoft world ile açmaya çalıştığımda ise bana 'bu dosya bir başka uygulama veya kullanıcı tarafından kullanılıyor' diyor.

Ne dosyası bunlar?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-04 005423.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-04 005423.png
    82,2 KB · Görüntüleme: 31
  • Ekran görüntüsü 2025-08-04 005437.png
    Ekran görüntüsü 2025-08-04 005437.png
    82,3 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarı kullanırken açtığın uygulamarın vs kullandığın komutların kayıt dosyası gibi bir şey gereksiz yer kaplayan dosyalar haftada bir kez silebilirsin. Faydası olur.
Bilgisayarı kullanırken açtığın uygulamarın vs kullandığın komutların kayıt dosyası gibi bir şey gereksiz yer kaplayan dosyalar haftada bir kez silebilirsin. Faydası olur.

Çözüm
Geçici süreliğine işe yarayan dosyalar bulunuyor. Eğer bazıları hâlâ çalışıyorsa, silmene engel olur.

Geçici süreyle işe yarayan dosyalar bulunuyor. Bazılarının işlevleri devam edebilir.
Ben düzenli olarak silerim, Prefetch ve templeri, sadece şu durumlarda gerekli oluyor, işim gereği Autocad benzeri programlar kullanıyorum. Asıl dosyaların .bak uzantıları (yedek gibi) onlar kaydediliyor. Ama çok nadir durumda kullanma ihtiyacı duyuyorum. PC bakım programları da aynı işlemi yapıyor.

Ben düzenli olarak silerim, prefetch ve templeri, sadece şu durumlarda gerekli oluyor, işim gereği AutoCAD benzeri programlar kullanıyorum. Asıl dosyaların .bak uzantıları (yedek gibi) onlar kaydediliyor. Ama çok nadir durumda kullanma ihtiyacı duyuyorum. PC bakım programları da aynı işlemi yapıyor.

@SancaX
@Lejant

Teşekkür ederim hocalarım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı