Temp klasöründeki dosyalar silinmeli mi?

Şahsi görüşümdür.
Prefetch beni yavaşlatıyor, makinayı boşuna kullanıyor. Ben Prefetch servislerini disable ediyorum. Windows güncellendikçe adı ne olduysa artık: Prefetch, superfetch, SysMain.

CClenar önermem windowsun dosyalarını silip değiştirip çökertiyor 2 defa başıma geldi temp %temp% silebilrsin birde disk birleştirici yapıp disk temizleyici yapın hem c disk hemde d diskini bilgisayarındaki gereksiz dosyalar silecektir

Temp, %temp% ve Prefetch klasörlerini temizlemen bir zarar vermez. Onlar sistemdeki programlar ve sistemin kendisi tarafından oluşturulan gereksiz dosyalar. Regedit'e ise pek ellemeni önermem. Evet, bazı oyun ve programların artıkları kalıyor fakat bilgin pek yoksa kurcalama. Bir şeyleri bozabilirsin. Zaten genelde KB boyutlarında artıklar oluyorlar.

%Temp% ya da Temp klasörlerindeki dosyaları silmen bilgisayara zarar vermez. Prefetch içindeki dosyaları silmeniz sık kullanılan programların açılma süresini yavaşlatır. Regedit'e girdiğinizde ne yapacacağınız da önemli. Ağ bant genişliği sınırını da kaldırabilirsiniz, Regedit'i kurcalayarak sistemi de bozabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı