Rehber Temp klasörünü otomatik olarak temizlemek

Glade

Hectopat
Katılım
3 Ekim 2020
Mesajlar
4.408
Makaleler
10
Çözümler
35
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
FIFA 14 :)
Merhaba,sosyal sakinleri
Bu rehberimde size %temp% klasörünü bilgisayar kapanıp açıldığında programsız otomatik olarak temizlemeyi anlatacağım.

İlk olarak bir Metin Belgesi oluşturmamız ve içine şu komutu girmemiz gerek bu metin belgesinin adı "cleantemp" olması gerek,bu metin belgesinin içine şunu yazacağız.

Ekran Alıntısı.PNG



Bunu buraya kaydedeceğiz "C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup" buraya girmek için Windows + R kombinasyonunu kullanarak Çalıştır'ı açıyoruz açtıktan sonra "C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup" yazıyoruz,yazdıktan sonra aynı şunun gibi görünücektir;
1617040081278.png

Buradan Tamam'a basıyoruz.
Açılan pencereden yukarı tarafdaki "Görünüm" sekmesine iki kez tıklıyoruz,oradan "Dosya Adı Uzantıları" adlı kısmı işaretliyoruz.

"C:\Users\kullanıcıadı\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup" buraya girdikten sonra "cleantemp.txt" adlı kısmın .txt uzantısını .bat yapıyoruz ve gelen pencereden Tamam'a basıyoruz.

Eğer adımları eksiksiz olarak tamamladıysanız Görev Yöneticisinde şöyle gözükür;

1617041014268.png

İyi sosyaller.

Bu tam olarak %100 doğru çalışmaz. Bazı istisna durumlarda yönetici izni veya silinmiyor dediği zaman. Ekrana hata kodu gelir,ancak bunun bir çözümü var,oradan "Bunu tüm öğeler için yap" adlı seçeneğini işaretleyip "Atla" kısmına tıklıyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı