Temperli camın ekran kartı kısmının ısınması normal mi?

Genel anladığım ekran kartımın yapısı bu. 78 derece olması sanırım çok da sorun değil. 85-90 seviyelerinde hiçbir zaman gezmiyor.

Şu an oynadığım oyun Valheim. Ama Cyberpunk'ta RTX Ultra grafiktede aynı derecelerde geziyor. Fanlar otomatik olduğu için bu seviyede tutuyordur belki de.

Kasaya fan takman tabii ki de az da olsa yararı olur ancak en büyük faydayı kartı değiştirip benim yazdığım modelleri almaktır. İstediğin yerden araştırabilir sin.

Kasaya fan takman tabii ki de az da olsa yararı olur ancak en büyük faydayı kartı değiştirip benim yazdığım modelleri almaktır. İstediğin yerden araştırabilir sin.
Valla hocam ben bu kasayı alırken beni 2-3 sene idare edecek bir kasa almam gerektiği için aldım. İleride mutlaka değiştiririm ama asıl öğrenmem gereken şey bu ısı sorun yaratır mı?

Tabii ki öyle ama 79 derecelerde olması sorun mu peki?

Evet sorun, çok ısınıyor. Şu an 3080 FTW3 kullanıyorum ekran kartı 70 dereceyi geçmedi.
Vallahi hocam ben bu kasayı alırken beni 2-3 sene idare edecek bir kasa almam gerektiği için. İleride mutlaka değiştiririm ama asıl öğrenmem gereken şey bu ısı sorun yaratır mı?

Yaratır ömründen az da olsa gider 8-10 derece fazla ısındığı için ama kasanda sıkıntı yok.

Yüklü oyunlar oynuyorsan sorun değil ama bilmem LoL gibi düşük grafikli oyunlarda bu derecelere çıkıyorsa sorun vardır.
Lolde 62-63 derecenin üzerine çıkmadı hocam baktım. Her zaman yan ekranımda değerler açık.

Evet sorun, çok ısınıyor. Şu an 3080 FTW3 kullanıyorum ekran kartı 70 dereceyi geçmedi.
Mesela nasıl bir sorun kanıtıyla beraber söyleyebilir misiniz?
Kullandığınız kart zaten en üst modellerden. 70 dereceyi geçmemesi normal.
3 adet paralel fan hava akışını bozucağını düşünüyorum.

3060'ta Cyberpunk2077 oynar iken max 65 dereceleri gördüm?

Şu an oynadığın oyun nedir ?
RTX 3060'ın tek fanlı modeli bile ısınmıyor. O kartın kendisi o kadar ısı üretecek bir kart değil zaten. Ki sahip olduğunuz model nedir?
Valla hocam ben bu kasayı alırken beni 2-3 sene idare edecek bir kasa almam gerektiği için aldım. İleride mutlaka değiştiririm ama asıl öğrenmem gereken şey bu ısı sorun yaratır mı?
Yakın vadede bir problem yaratmaz 4-5 sene rahat kullanırsınız. Garantisi bitmeden isterseniz temizliğe gönderirsiniz veya bittikten sonra kendiniz macun değişimi yaparsınız.
Çok uzun vadelerde ömründen azalma olur fakat bunu sizin fark edeceğinizi hiç düşünmüyorum.

LoL'de 62-63 derecenin üzerine çıkmadı hocam baktım. Her zaman yan ekranımda değerler açık.

Hocam son bir defa daha yazıyorum karar senin bu ısınmayı ortadan kaldırmak istiyorsan kasayı elleme fana falan gerek yok tek çözümün ekran kartını iyi bir soğutmaya sahip kart ile değiştirmen olacak. Dip not egzoz fanın yoksa mutlaka taktırt.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı