Temu iade parası yatmadı

Dark Dean

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Uzun zamandır sıkıntılı bir durum içindeyim, nasıl çıkacağım işin içinden bilmiyorum. 28 Ekim'de bir alışveriş yaptım. 2.029,22 TL tutarında. Ödeme başarı ile gerçekleşti. Sonrasında 7 Aralıkta ürünler elime ulaşmadan ve ben para iadesi istemediğim halde bu tutarı geri yatırdılar. Aradan 1 ay geçti bu 1 ay içinde yine alışveriş yaptım. Tabii hala akıllarına gelmedi. 1 Aralıkta 1.579,22 TL tutarını ben ürünü alacağım sırada çekmişler. 28 Ekim alışverişi muhasebe için diye. Temu da yetkililer ile konuştum olmadı. Banka ile konuştum olmadı. Hatta kartı dahi değiştirdik. Harcama itirazında bulundum. Haklı görüldüm para yatırılacak dedi olmadı. Başka bir ürünün iadesi vardı mecbur kapatılan karta istedim, 257,40 TL normalde hemen yatması gerekirken birkaç gün geçti yatmadı.

Durumdan şüphelenip eğer borç diye almışlarsa dedim paranın üstüne de yatmışlardır. Zaten bir miktar parayı çektiler kalan borç 450 TL idi. Bugünde deneme amaçlı yeni karta 500 TL attım. Yeni kartı kaydetmek için 1 TL almadan borç için deyip 500 TL çektiler. Sonra kart kaydolsun diye 15 TL yatırdım. 1 TL kayıt 3,13 TL yine muhasebe hesabına para çekildi. Benim yine 1.401,14 TL bir iadem daha olacak. Onu da mı çekecekler bilmiyorum. Bir çıkar yolu bulamadım, ne yapmalıyım?

Yani temu senin onayın olmadan kartından çekim mi yapıyor? Eğer durum böyleyse bankaya bu durumu bildir kayıtlı kartlarını sil. Ve Tüketici hakem heyetine başvur. Çünkü onayın olmadan yapılan işlemlerden banka sorumludur. Ve sana bu paraları iade etmek zorundadır bu bizim kanunumuzda değil uluslararası ödeme sistemi kuralıdır.

Yani Temu senin onayın olmadan kartından çekim mi yapıyor? Eğer durum böyleyse bankaya bu durumu bildir kayıtlı kartlarını sil. Ve tüketici hakem heyetine başvur. Çünkü onayın olmadan yapılan işlemlerden banka sorumludur. Ve sana bu paraları iade etmek zorundadır bu bizim kanunumuzda değil uluslararası ödeme sistemi kuralıdır.

Şimdi şöyle anlatayım. 28 Ekim'de 2.029, 22 TL tutarında alışveriş yaptım. Anakart değil zaten. Toplam ne kadar tutar varsa ona göre yatırıyorum. Ve kartımda bu tutar vardı. Bu tutarı çektiler sipariş verdim benim bilgim ve isteğim ile gerçekleşti. Fakat sonrasında bu tutarı ne hikmetse iade istemedim ve ürünler elime ulaşmadan 7 Aralıkta yatırdılar. 1 ay geçti fark etmediler. Bu 1 ayda sipariş verdim tabii. 1 Aralıkta 1.579, 22 TL tutarında bir alışveriş yapacaktım. Kartta bu para vardı. Ama ödeme başarısız oldu tekrar denedim olmadı. Mobil bankacılığa baktım 28 Ekim için muhasebe adına borç tahsili için 1.579, 22 TL çekilmiş. Benden habersiz. Temu müşteri hizmetleri işe yaramadı. Bankayı aradım kartı kapattık. Harcama itirazında buldum bu tutarı ödedim ama beni borçlu gösteriyorlar diyerek olumlu sonuçlandı ama hala aksiyon alınmadı. Sonrasında hemen yeni kartı kaydetmek hem de borç için para alacaklar mı diye deneyeyim dedim. Zaten parayı çektiler kalan borç tutarı 450 TL kalıyordu. Kart kaydetmek içinde 1 TL çekiyordu. Fakat böyle olmadı 500 TL hepsini yine muhasebe adına çektiler. Tamam artık kurtulduk borçtan artık çekmezler kartı kaydedim dedim 1 TL kayıt için aldı geri yatırdı. Sonra da 3,13 TL yine 28 Ekim muhasebe adına borç diye çektiler. Hadi borç için tahsil ettiniz bana sormadan ama bu sefer de 53,13 TL fazladan benden aldılar. İznim olmadan bu tutarlar çekiliyor. Resimleri mevcut gönderebilirim.

Şimdi şöyle anlatayım. 28 Ekim'de 2.029, 22 TL tutarında alışveriş yaptım. Anakart değil zaten. Toplam ne kadar tutar varsa ona göre yatırıyorum. Ve kartımda bu tutar vardı. Bu tutarı çektiler sipariş verdim benim bilgim ve isteğim ile gerçekleşti. Fakat sonrasında bu tutarı ne hikmetse iade istemedim ve ürünler elime ulaşmadan 7 Aralıkta yatırdılar. 1 ay geçti fark etmediler. Bu 1 ayda sipariş verdim tabii. 1 Aralıkta 1.579, 22 TL tutarında bir alışveriş yapacaktım. Kartta bu para vardı. Ama ödeme başarısız oldu tekrar denedim olmadı. Mobil bankacılığa baktım 28 Ekim için muhasebe adına borç tahsili için 1.579, 22 TL çekilmiş. Benden habersiz. Temu müşteri hizmetleri işe yaramadı. Bankayı aradım kartı kapattık. Harcama itirazında buldum bu tutarı ödedim ama beni borçlu gösteriyorlar diyerek olumlu sonuçlandı ama hala aksiyon alınmadı. Sonrasında hemen yeni kartı kaydetmek hem de borç için para alacaklar mı diye deneyeyim dedim. Zaten parayı çektiler kalan borç tutarı 450 TL kalıyordu. Kart kaydetmek içinde 1 TL çekiyordu. Fakat böyle olmadı 500 TL hepsini yine muhasebe adına çektiler. Tamam artık kurtulduk borçtan artık çekmezler kartı kaydedim dedim 1 TL kayıt için aldı geri yatırdı. Sonra da 3,13 TL yine 28 Ekim muhasebe adına borç diye çektiler. Hadi borç için tahsil ettiniz bana sormadan ama bu sefer de 53,13 TL fazladan benden aldılar. İznim olmadan bu tutarlar çekiliyor. Resimleri mevcut gönderebilirim.
Hocam siz para geri yatırıldığında temuya yazmalıydınız yüksek ihtimalle bir yanlışlık oldu ve para hesabınıza geri gönderildi ve siz temu'nun borçlu listesine girdiniz sanırım bu yüzden karttan borç tahsilatı olarak parayı çekiyor o yatırılan tutar tamamlanana kadarda çekecekler anladığım kadarıyla.

Hocam siz para geri yatırıldığında Temu'ya yazmalıydınız yüksek ihtimalle bir yanlışlık oldu ve para hesabınıza geri gönderildi ve siz Temu'nun borçlu listesine girdiniz sanırım bu yüzden karttan borç tahsilatı olarak parayı çekiyor o yatırılan tutar tamamlanana kadar da çekecekler anladığım kadarıyla.

Hocam o kart fazladan bende duruyordu. Fiziki kart içi boş ben güvenmediğim yerlerde kullanıyordum. Temu gibi mesela. Bildirimini dahi fark etmedim. Haklılar tahsil etmek için ama bunu 1 ay sonra fark edip ben ürünü almak için ödeme yaparken o tutarı iznim dışı alıyorlar. Hadi dedim hak kalmasın. Normalde kalan borç 450 TL iken 503,13 TL çektiler. 53,13 TL fazladan aldılar. Karta sonradan bir 400 TL attım denedim tekrar çekecekler mi diye. Birkaç kez denedim ama 400 TL sağlam kaldı. 257,40 TL eski kapatılan karta iade istedim ama ondan da bir dönüş alamadım. 19 Aralıkta yatar diyor bilmiyorum. Bir ürün iade ettim 1.401, 14 TL iade incelenip yine eski karta yatacak. Çünkü eski kart kapanmadan önce o kartla alışveriş yapıyordum. Bu tutarları geri alır mı bilmiyorum. Harcama itirazında bulundum 2 bin TL tutarı için ben ödedim ama borçlu gösteriyorlar seçeneğini seçmiştim. Olumlu sonuçlandı size yatırılacak bu tutar dendi. Ama hala bir sonuç yok. Kafam allak bullak ne yapacağımı şaşırdım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı