İddia Temu tekrar döndü

TheFallenOne2787

Femtopat
Daha fazla  
Bazı X kullanıcılarının iddialarına göre TEMU ülke içinde şirket kurarak sipariş ettiğimiz ürünleri kendi ithalatı olarak göstererek sorunsuz şekilde tekrar sipariş alabiliyormuş.
Şu an baktığımda bende de sipariş verilebilir gözüküyor.
Girilen paylaşımların bazılarının linkini aşağıya bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben girdim göremedim. Şirket açmıştır orası doğrudur. Ancak şunuda bilmeniz gerek yazılım dünyasında bazı şirketler websitelerinin farklı farklı varyasyonlarının nasıl performans gösterdiğini ölçmek için A/B deneyi diye adlandıran kabaca iki kullanıcya farklı bir şey gösterip sonuçlarını toplayan bir sistem kullanır. Bu şekilde örneğin siz bir websitesine girdiğinizde sepete ekle butonu yeşil renkli ise, başkası girdiğinde bu turuncu olabilir ve böylece şirketler hangi rengin kullanıcıları daha çok sepete eklemeye yönelttiği gibi şeylere karar verebilir, topladıkları verilerle platformlarını geliştirebilir. Benim ilk aklıma gelen bu oldu. Türkiye'de bazı kullanıcılar için bazı ürünlerin satışı açılmış olabilir, bu tüm platformun herkeste açılmış olacağı anlamına gelmez. Temu'dan resmi bir açıklama gelene kadar beklemek gerek. Bu adamlarıda ilk kez görüyorum kimdir nedir bilmem ben olsam güvenmem.

İkinci tweet patlattı. Sanki babamızın hayrına yapıyorlar. Kızdırdılar falan demiş. İkincisi anlamadığım temu ürünü kendisi getirtiyor ve kendi adlarına gösteriyorlarsa, 30 euro sınırı otomatik kalkmıyor mu? Sonuçta Türkiye'den almış oluyorum.

Muhtemelen Temu'dan alıyorken daha fazla vergi ödüyorduk esnafcıklardan, kendileri içtikleri suyu bile gider gösterdiği için.
Suyun gideri var çünkü o yüzden gösteriyorlar, okeydeki gösterge zekasıyla yaklaştıklarından mütevellit.

WhaleCo firması kendisini ithalatçı yaparak, suları gider göstermeyerek çoğu şeyi yansıtmadan piyasanın içinden geçebilir. A101'in elektirikli araç sattığı, karavan sattığı, iphone 17 sattığı 2026'da, bugün değişen bakanların profillerine bakarak, nasıl daha çok vergi ile keyif çatılabilir gibi bir yaklaşım sergileyebilirler WhaleCo açısından...

Suyun gideri var çünkü o yüzden gösteriyorlar, okeydeki gösterge zekasıyla yaklaştıklarından mütevellit.

WhaleCo firması kendisini ithalatçı yaparak, suları gider göstermeyerek çoğu şeyi yansıtmadan piyasanın içinden geçebilir. A101'in elektirikli araç sattığı, karavan sattığı, iphone 17 sattığı 2026'da, bugün değişen bakanların profillerine bakarak, nasıl daha çok vergi ile keyif çatılabilir gibi bir yaklaşım sergileyebilirler WhaleCo açısından...

Rekabet kurulu meselesine dönmez mi kendilerinin direkt piyasaya girmesi? Fiilen herşeyi sattıkları için gerçekten ülke içinde bir üretim yapan 3-5 birileri varsa onların yoluna taş koymuş olurlar. Bunlarda bunu bahane ederek falan önünü kesmeye çalışır sanki.

Rekabet kurulu meselesine dönmez mi kendilerinin direkt piyasaya girmesi? Fiilen herşeyi sattıkları için gerçekten ülke içinde bir üretim yapan 3-5 birileri varsa onların yoluna taş koymuş olurlar. Bunlarda bunu bahane ederek falan önünü kesmeye çalışır sanki.
Çok haklı bir noktadan bakıyorsun ancak rembetika* kurumunda anca DİP yapıyor o konular, uzak doğuda buna Ding İmang Parang diyoruz ve o kadar konuşuyoruz bildiğin üzere.

*Biraz da uzo olsaydı keşke ama şimdi daha yazmayalım Audi evlatları üzülür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı