Temu ürünü gümrükte takılır mı?

793692

Decapat
Merhaba arkadaşlar. Temu'dan alışveriş yapacağım ama maksimum 1070TL limiti var ama benim sipariş edeceğim ürün bu tutarı aşıyor. Bundan dolayı ilk 1070TL'lik sipariş edip ardından yine 1070TL'lik sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu durumda gümrüğe takılmasından şüpheleniyorum. Aranızdan deneyimleyen arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Temu'dan alışveriş yapacağım ama maksimum 1070TL limiti var ama benim sipariş edeceğim ürün bu tutarı aşıyor. Bundan dolayı ilk 1070TL'lik sipariş edip ardından yine 1070TL'lik sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu durumda gümrüğe takılmasından şüpheleniyorum. Aranızdan deneyimleyen arkadaşlar beni bilgilendirebilir mi?

Vergi hariç 1070TL'yi aşmadığı süreççe sorun yok.

Hocam sanırım sipariş toplamının değil satış fiyatının 30 euroyu geçmemesi lazım yineden iyice araştırın youtubeden bakabilirsiniz bayağı bir video yapılmış.

Ayrıca Türkiye gümrük bölgesindeki bir gerçek kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kıymeti 30 Avro'yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden tek ve maktu vergi ödenmek suretiyle eşya alıcısına teslim edilmektedir.

5 pakete kadar arka arkaya da olsa verebilirsiniz sorun yok. Hatta arka arkaya olursa iki paketi de gümrükte birleştirip tek pakette gönderiyorlar.

Bende 672 TL'lik ürün aldım Temu vergisiyle 1076 TL oldu 403 TL vergi koydu gümrükte sıkıntı olur mu?

Olsaydı Temu siparişe izin vermezdi sanırım.

Bu bilgiye nereden ulaştınız tam olarak Temu'nun bu tarz bir açıklaması var mı net cevap alırsam benim için çok iyi olur aldığım ürünlere ihtiyacım vardı gümrükte kalsın istemem teşekkürler.

Bu bilgiye nereden ulaştınız tam olarak Temu'nun bu tarz bir açıklaması var mı net cevap alırsam benim için çok iyi olur aldığım ürünlere ihtiyacım vardı gümrükte kalsın istemem teşekkürler.
Limiti geçince temu uyarı veriyor sepeti azaltman için. Bizzat cuma günü denedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı