Temu'da alışverişe vergi dahil mi?

ErayKaya37

Centipat
Daha fazla  
Meslek
elektronik teknolojisi öğrencisi
Temu'dan bir alışveriş yapacaktım ama ben 30 euroya vergi dahil zannediyordum. Bu yüzden alabileceğim ürünün 550-600 TL bandında olması gerektiğini üzerine vergi ile beraber 30 euroyu geçmemesi gerektiğini zannediyordum. Geçen bir arkadaş hayır öyle değil sen 30 euroluk ürün alabilirsin vergi ve kargo bu sınırda değil dedi yani bu da şu demek ben 1000 TL'lik ürün alabilirim doğru mu?

Temu'dan bir alışveriş yapacaktım ama ben 30 euroya vergi dahil zannediyordum. Bu yüzden alabileceğim ürünün 550-600 TL bandında olması gerektiğini üzerine vergi ile beraber 30 euroyu geçmemesi gerektiğini zannediyordum. Geçen bir arkadaş hayır öyle değil sen 30 euroluk ürün alabilirsin vergi ve kargo bu sınırda değil dedi yani bu da şu demek ben 1000 TL'lik ürün alabilirim doğru mu?
1050 TL ye kadar ürün alabilirsiniz.

Vergi sonradan ekleniyor, o da sınıra dahil değil zaten.

Yani vergiyi hiç düşünmeden direkt temu üzerinden 1050 TL 'lik alışveriş yapıyoruz olay kapanıyor mu?
Evet sonrasında ödeme ekranında vergi dahil fiyatı karşınıza çıkıyor. Temu üzerinden bu fiyatıyla beraber ödediğiniz zaman artık yapmanız gereken bir şey kalmıyor.

Yani vergisiz fiyatı 1050TL'ye kadar alışveriş yapabiliyorsunuz ama ödeme ekranında vergiyi de ödüyorsunuz. Satış fiyatının 1050TL'yi geçmemesi gerekiyor. Altta bir örnek var.

1737123551438.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı