Temu'dan alınacak maket araç gümrüğe takılır mı?

Vivaldi12

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Girişimci
Temu'dan maket araç alacağım farklı farklı 4 adet. Bunları vergi nedeniyle tek tek ayrı olarak sipariş geçeceğim. Sanırım Temu mümkün mertebe siparişleri tek kargo olarak yolluyormuş. Gümrükte 3-4 siparişin aynı yerde olması gümrüğe takılmama sebep olur mu acaba?

Farklı siparişlerin tek olarak fiyat sınırını aşmadığı sürece gümrükte problem yaratmaz ama şu safhada Temudan alışveriş yaparken 2 kez düşünürdüm ortalık karışık.

Farklı siparişlerin tek olarak fiyat sınırını aşmadığı sürece gümrükte problem yaratmaz ama şu safhada Temu'dan alışveriş yaparken 2 kez düşünürdüm ortalık karışık.

Sanırım Temu iadeler konusunda rahat. Özellikle gümrük, kargo ve kayıp durumlarında hocam.

Gerçekten nelerle uğraşıyoruz ya, insanlar başka ülkelerde en dandik saçma sapan şeyleri sırf denemek için eğlenmek için Temudan, Aliexpressten sipariş edip bakıyorlar gülüp eğleniyorlar biz yok temsilci, yok esnaf yurtdışından değil bizden alışveriş yapılsın derdiyle uğraşıyoruz. Esnaftan alışveriş yapalım tamam ama kalkıpta esnaf bize 3 liralık şeyi de 300 liraya satmasın.

O hiç önemli değil cidden çok rahat o konuda haklısınız ama yeni kanun vs. temsilci atanmadıkça neler olur bilmiyorum. Benimki havaalanında kaldı öyle.

Abi yanılmıyorsam zaten havalimanında çok bekliyor. Sipariş verdim daha önce çok bekledi havalimanında dediğin gibi. Geldi ama günün sonunda. Aldığım ürünler de hep yakın tarihli Türk yorumlarına dikkat ediyorum özellikle.

Temu'dan maket araç alacağım farklı farklı 4 adet. Bunları vergi nedeniyle tek tek ayrı olarak sipariş geçeceğim. Sanırım Temu mümkün mertebe siparişleri tek kargo olarak yolluyormuş. Gümrükte 3-4 siparişin aynı yerde olması gümrüğe takılmama sebep olur mu acaba?

Aylık 5 sipariş sınırınız var ama 3-4 tane aynı ürünse galiba ticari olarak düşünüp red yeme ihtimali var. Ailenizden başka birinin T.C. Kimlik numarası ile alabilirsiniz garanti olması için ama malum yeni yasa gümrükten geçer mi bilmiyorum benim de siparişim var havaalanında şu anda umarım geçer.

Gerçekten nelerle uğraşıyoruz ya, insanlar başka ülkelerde en dandik saçma sapan şeyleri sırf denemek için eğlenmek için Temu'dan, aliexpressten sipariş edip bakıyorlar gülüp eğleniyorlar biz yok temsilci, yok esnaf yurt dışından değil bizden alışveriş yapılsın derdiyle uğraşıyoruz. Esnaftan alışveriş yapalım tamam ama kalkıpta esnaf bize 3 liralık şeyi de 300 liraya satmasın.

Abi bir de işin kötü tarafı belirsizlik var konuda. Denilen yapılanı tutmuyor. Aynı model arabaya bakıyorum 1250 lira ikinci eli Türkiye'de. Adam Temu da 750 TL'ye satıyor. Vergisi de var elbet ama günün sonunda sıfır oluyor.

Abi bir de işin kötü tarafı belirsizlik var konuda. Denilen yapılanı tutmuyor. Aynı model arabaya bakıyorum 1250 lira ikinci eli Türkiye'de. Adam Temu da 750 TL'ye satıyor. Vergisi de var elbet ama günün sonunda sıfır oluyor.
Hocam ben temudan Lego markasına benzer Lego aldım inanır mısın Türkiyede 6 bin tl temudan 1500 tl ye getirdim ilk zamanlarda. Bu mu şimdi esnaflık? Tamam LEgo markasının değil ama aynısı yani.

Aylık 5 sipariş sınırınız var ama 3-4 tane aynı ürünse galiba ticari olarak düşünüp red yeme ihtimali var. Ailenizden başka birinin T.C. Kimlik numarası ile alabilirsiniz garanti olması için ama malum yeni yasa gümrükten geçer mi bilmiyorum benim de siparişim var havaalanında şu anda umarım geçer.

Hocam hiçbiri aynı değil ürünlerin hepsi farklı. Satıcılar da farklı zaten. Ürünlerin markaları da farklı. O konuda sıkıntım yok Allah'a şükür.

Hocam ben Temu'dan lego markasına benzer lego aldım inanır mısın Türkiye'de 6 bin TL Temu'dan 1500 TL'ye getirdim ilk zamanlarda. Bu mu şimdi esnaflık? Tamam lego markasının değil ama aynısı yani.

Hocam geçen sene eski kız arkadaşıma elbise aldım. 700 lira. Elbise aynı. Trendyol'da 3200 liraydı. Bu fark sadece kar marjı ile açıklanamaz cidden.

Son güncelleme. 2 araba bir motor modeli geçtim sipariş olarak. Müşteri hizmetleri şu an için bir sorun olmadığını ve siparişlerin aksamayacağını söyledi. Bununla birlikte Türkiye'deki kanunun henüz tam anlamda yürürlüğe girmediğini de söylediler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı