Temu'dan alışveriş yapılır mı?

xpert43264

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 7800X3D
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 622 Halo
Anakart: Asus ROG STRIX X870E-E
Bellek (RAM): Corsair Vengeance 32 GB (2x16) 6000MHz DDR5
Depolama: Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD
Harddisk: TOSHIBA Canvio Ready 2.5" 1 TB HDTP310EK3AA
Ekran Kartı (GPU): AMD Radeon RX 7950 GRE
Yedek Ekran Kartı (GPU): INTEL ARC B580 12GB GDDR6
Güç Kaynağı (PSU): ASUS PRIME AP-850G 80+ GOLD 850W
Kasa: MSI MPG VELOX 100P AIRFLO
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı / E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Uzmanı / Dijital Medya ve Reklam Uzmanı
Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda sık sık Temu reklamlarına denk geliyorum, sosyal medyada da bayağı dolaşıyor. Açıkçası fiyatlar epey uygun görünüyor ama güvenilir mi değil mi pek emin olamıyorum. Sizlerden de mutlaka bu uygulamaya denk gelenler olmuştur diye düşünüyorum.
Ben de küçük bir sipariş vermeyi düşünüyorum ama ürünler gerçekten geliyor mu, kalite nasıl, kargo süresi uzun mu gibi konularda kafamda soru işaretleri var. Daha önce Temu'dan alışveriş yapan varsa, deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben önceden sipariş vermiştim şu sıralar yeni yasa falan diyorlardı tam bilmiyorum o konuyu SSD ve soğutucu almıştım. Çok ucuzdu kalitesi ortalama uzun ömürlümü bilmiyorum ama bozulsa bile üzülmezsiniz çünkü gerçekten çok ucuz ürünlerin fiyatı. TR pazarına göre bayağı uyguna almıştım ben ve memnunum.

Selam arkadaşlar,
Son zamanlarda sık sık Temu reklamlarına denk geliyorum, sosyal medyada da bayağı dolaşıyor. Açıkçası fiyatlar epey uygun görünüyor ama güvenilir mi değil mi pek emin olamıyorum. Sizlerden de mutlaka bu uygulamaya denk gelenler olmuştur diye düşünüyorum.
Ben de küçük bir sipariş vermeyi düşünüyorum ama ürünler gerçekten geliyor mu, kalite nasıl, kargo süresi uzun mu gibi konularda kafamda soru işaretleri var. Daha önce Temu'dan alışveriş yapan varsa, deneyimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Özellikle yorumlara ve ne kadar satıldığına bak

Selam arkadaşlar,

Şimdi kargo konusu bana göre piyango gibi, 1 ay önce falan sipariş verdim neredeyse 2 haftada elime ulaştı. Geçen gün yani 3-4 gün önce sipariş verdim nasıl olduysa şu an Türkiye'de kargoya teslim edilmiş. Pazartesiye veya yarına elimde olur sanırım. Onun harici her ürüne %60 vergi var bunu unutmayın. Hatırladığım kadarıyla da "kargo ücretsiz bile olsa devletimiz o ücretsiz kargoyu $3 olarak kabul ediyor". Ürün getirme sınırı da T.C. kimlik veya kişi başına ayda 5 paket, Max fiyat ise $30 ama tabii yukarıda yazdığım gibi kargo olayı var onu çıkarsak garanti gelmesini istiyorsanız $27 ürün almanız gerekiyor. (bu fiyatlar vergilerden hariç ürünün ana fiyatı 27$ veya 30$ geçmemesi lazım.) Genel olarak da yorumlara, ürünün başlığına dikkatlice bakın gerekirse internet üzerinden aratma yapın.

Babamla olta malzemesi almıştık ve sorun yaşamadık. Ancak ürünlerden çok ekstra bir kalite beklemeyin. Fiyatına göre yine çok iyiler bu arada. Fiyatı sudan ucuz olan ürünler.

Alışveriş yapılır yani.

Uyarı: Ürün alacaksanız dikkatli inceleyin. Bazı ürünlerde görsel dolandırıcılık var. Örneğin siz "Koşu bandı" aratıyorsunuz ve karşınıza spor bandıyla alakalı ürünler çıkıyor. Örneğin "Spor bandı altına spor matı" şeklinde. Görsele bakınca spor bandını büyük gösteriyorlar matı küçük gösteriyorlar. Siz spor bandı aldım sanıyorsunuz ancak geldiğnide altındaki ürün gelmiş oluyor. Böyle bir durum var maalesef. Detayları ve başlığı iyi okumazsanız biraz üzülebilirsiniz.

Selam arkadaşlar,
Yapılır ama ürün kalitesi konusunda pek bir beklentin olmasın.

Forumda Temu ile ilgili birçok yorum ve tartışma görüyorum. Evet, fiyatlar oldukça cezbedici, reklamları da her yerde karşımıza çıkıyor. Ancak alışveriş yapmadan önce sadece ürün kalitesi ya da kargo süresini değil, bu ürünlerin ardındaki gerçekleri de sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum.

Temu, Çin merkezli pdd Holdings'e bağlı bir platform. Ve maalesef Çin hükümetinin doğu türkistan'da (xinjiang) uzun süredir uyguladığı insan hakları ihlalleri artık uluslararası kurumlar tarafından da belgelenmiş durumda. Milyonlarca Uygur türkü ve diğer Müslüman azınlıklar, "yeniden eğitim kampı" adı altında sistematik baskılara, zorla çalıştırmaya ve kültürel soykırıma maruz kalıyor.

Bu gibi platformlardan yapılan her alışveriş, dolaylı da olsa bu zulmü gerçekleştiren ekonomik düzeni ayakta tutan sistemlere katkı anlamına gelebiliyor. Elbette bu tür konularda karar kişisel; ama sadece ucuz ürünlere odaklanmak, bazen çok daha büyük ve acı bir bedelin göz ardı edilmesine neden olabiliyor.

Alışveriş yaparken yalnızca cüzdanımıza değil, vicdanımıza da danışmamız gerektiğine inanıyorum. Çünkü biz satın aldıkça bazıları susturulmaya, sömürülmeye ve yok sayılmaya devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı