Temu'dan artık sipariş oluşturulamaz mı?

Alavehri

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar.
31 Mart'ta ticaret bakanı açıklama yapmış 1 Nisanda ise uygulamaya başlamış.
Sanırım artık Temu AliExpress gibi sitelerden sipariş oluşturamayacağız değil mi? Ve 31 Mart'tan önce 3 sipariş oluşturmuştum 😩 bir tanesi kara yoluyla iki tanesi hava yoluyla geliyor hepsi gümrükte mi kalacak?

Temu ve AliExpress gibi yabancı kuruluşların, Türkiye'de temsilci bulundurması gerekecek. Ürününüzün gümrükte takılıp takılmayacağı hakkında net bilgi vermek zor. O konu hakkında açıklama da göremedim. Uygulama yürürlüğe girmeden önce sipariş verdiğiniz için muhtemelen takılmaz.

Temu ve AliExpress gibi yabancı kuruluşların, Türkiye'de temsilci bulundurması gerekecek. Ürününüzün gümrükte takılıp takılmayacağı hakkında net bilgi vermek zor. O konu hakkında açıklama da göremedim. Uygulama yürürlüğe girmeden önce sipariş verdiğiniz için muhtemelen takılmaz.

Yasa daha öncesinden belirlenmiş ve 1 Nisan'da yürürlüğe girmişti olarak hatırlıyorum, bana kalırsa daha öncesinden önlem alınmıştır. Aksi taktirde 30 euro sınırı geldiği gibi kısıtlama yapan AliExpress bu olayla beraber alışverişlerini kapatırdı bir süreliğine.

@enzyyx, önemli olan yürürlüğe girmesi. Yürürlüğe girdikten sonra geçerli olur.

Sence bulundurur mu? Çünkü özellikle Temu'dan aşırı alışveriş yapan var ve bu kısıtlama Temu'nun işine de yaramaz. Bulundurur gibi geliyor.

@enzyyx, önemli olan yürürlüğe girmesi. Yürürlüğe girdikten sonra geçerli olur.

Yürürlüğe girmeden önce belli olduğu için önlem alındığını düşünüyorum, bence bir problem olmadan geçecektir.

Sence bulundurur mu? Çünkü özellikle Temu'dan aşırı alışveriş yapan var ve bu kısıtlama Temu'nun işine de yaramaz. Bulundurur gibi geliyor.

Tüm faaliyetlerini sonlandırmak istemezler, bu yüzden çoktan bulunmuş ya da önümüzdeki günlerde bir temsilci bulunacaktır.

Yürürlüğe girmeden önce belli olduğu için önlem alındığını düşünüyorum, bence bir problem olmadan geçecektir.

Tüm faaliyetlerini sonlandırmak istemezler, bu yüzden çoktan bulunmuş ya da önümüzdeki günlerde bir temsilci bulunacaktır.

Umarım öyle olur. Teşekkür ederim her şey için. Bir de Temu'da bayağı kredim vardı param vardı sipariş de oluşturamıyorum öyle kaldım, off.

Umarım öyle olur. Teşekkür ederim her şey için. Bir de Temu'da bayağı kredim vardı param vardı sipariş de oluşturamıyorum öyle kaldım, off.

Bence sipariş oluşturup bekleyin, sorun olmaz gibi. Eğer bir şey olursa da Temu paranızı iade edecektir.

Ben de Epomaker'den alışveriş yaptım, onu bekliyorum.😅 YunExpress'ya da Epomaker'in muhtemelen Türkiye temsilcisi de yoktur.

Şu an sipariş olusturmak mantikli mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı