Temu'dan artık sipariş oluşturulamaz mı?

Temu ve AliExpress gibi yabancı kuruluşların, Türkiye'de temsilci bulundurması gerekecek. Ürününüzün gümrükte takılıp takılmayacağı hakkında net bilgi vermek zor. O konu hakkında açıklama da göremedim. Uygulama yürürlüğe girmeden önce sipariş verdiğiniz için muhtemelen takılmaz.
Haberleri takip etmemiştim. Bugün şimdi öğrendim böyle bir kural getirildiğini. Yarın Temu'dan 1-2 şey sipariş etmeyi düşünüyordum. İyi ki erkenden haberim oldu.

Temu, AliExpress gibi kuruluşların Türkiye'de temsilcilik bulundurduğunu varsayalım. Türkiye'deki vergilendirmelere de tabii tutulacaklar, gümrük vergisinin yanı sıra Türkiye'de temsilcilik bulundurdukları için ona göre vergisi var ve bir ucuzluğu da kalmayacaktır. Temu, AliExpress gibi kuruluşları dolaylı yoldan yasaklamanın yolu denebilir.
@enzyyx dostum, aynı şeyi savunuyoruz. :D Ben de gümrükten geçecektir diye düşünüyorum da hiçbir zaman için kesin konuşmak zor.
@XPlasma, durduk yere uğraşırdınız. İyi ki erkenden haberiniz oldu.
@Ahmet06han, sizin yerinizde olsam yapmazdım. Size kalmış gene de.

Temu, AliExpress gibi kuruluşların Türkiye'de temsilcilik bulundurduğunu varsayalım. Türkiye'deki vergilendirmelere de tabii tutulacaklar, gümrük vergisinin yanı sıra Türkiye'de temsilcilik bulundurdukları için ona göre vergisi var ve bir ucuzluğu da kalmayacaktır. Temu, AliExpress gibi kuruluşları dolaylı yoldan yasaklamanın yolu denebilir.
@enzyyx dostum, aynı şeyi savunuyoruz. :D ben de gümrükten geçecektir diye düşünüyorum da hiçbir zaman için kesin konuşmak zor.

Son gelen yasanın çok bir şey değiştirmeyeceğini düşünüyorum fakat dediğiniz gibi gözlemlemek daha iyi olacaktır. YunExpress geçmez fakat cainiao gibi kargolar geçebilir.

@enzyyx dostum, aynı şeyi savunuyoruz. :D Ben de gümrükten geçecektir diye düşünüyorum da hiçbir zaman için kesin konuşmak zor.
Ne guzel siparis verecektim. 2 urun arasinda kalmistim. Temudakine tam isindim satin alamiyorum. Bir sansizlik var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı