Temu'dan bir ürün geldikten sonra aynı ürünü tekrar almak sorun çıkartır mı?

Ben 1 ayda sadece paket başına 30 dolar sınırı var diye biliyorum o da 5 paket Max zaten. Ayda 30 dolar harcayacaksın diye bir durum yok zannımca.

Bende o 5 paketin toplamı 30 dolar diye biliyorum. İster 1 paket 30 dolarlık al ister 2 paket 15-15 dolarlık al 30 yap. Benim bildiğimde bu.

1 ayda sadece 30dolarlık ürün alabiliyorsunuz.

Ayrıca Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir gerçek kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen kıymeti 30 Avro'yu geçmeyen "eşya" ile kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden tek ve maktu vergi ödenmek suretiyle eşya alıcısına teslim edilmektedir.
Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı

Gümrük yönetmeliğini okuyun bilmiyorsanız. Size ayda şu kadar sınırınız var demiyor, eşya için 30 euro sınırınız var diyor.

2.Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?

Cevap:
Her bir sevkiyat için kıymeti 30 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır.

"Her bir sevkiyat için" ibaresini de görmeniz mümkün. Keşke etraftan duyduğunuz bilgilerle değil de, yönetmeliği okusanız yanlış bilgi vermemiş olursunuz.

Kafam karıştı bayağı. Kendi adıma alsam problem olur mu yani?

Arkadaşlar, bir tane daha aldım, ancak farklı bir hesaptan sipariş verdim. Kredi ve kupon kullanarak daha ucuza geldi. Önceki hesaptan sipariş ettiğim klavyeyle birlikte vergiyi çıkardığımda toplam tutar 1.064 TL oluyor.

Bir problem olur mu?

Son düzenleme:
Kafam karıştı bayağı. Kendi adıma alsam problem olur mu yani?

Arkadaşlar, bir tane daha aldım, ancak farklı bir hesaptan sipariş verdim. Kredi ve kupon kullanarak daha ucuza geldi. Önceki hesaptan sipariş ettiğim klavyeyle birlikte vergiyi çıkardığımda toplam tutar 1.064 TL oluyor.

Bir problem olur mu?
Temu ödeme yapmana izin veriyorsa hiçbir sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı