Temu'dan elektronik ürün alınır mı?

erhankaratas

Femtopat
Daha fazla  
Yeni PC aldım ama mouse hariç ekipmanım yok. Temu'dan klavye, USB çoğaltıcı vb. almak istiyorum daha uyguna geliyor ama elektronik ürünlerde sıkıntı çıkıyor gümrükte diye duydum. Ayrıca bozuk gelebiliyormuş. Hiç alan var mı bu tarz şeyler, sorun çıkıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PC aldım ama mouse hariç ekipmanım yok. Temu'dan klavye, USB çoğaltıcı vb. almak istiyorum daha uyguna geliyor ama elektronik ürünlerde sıkıntı çıkıyor gümrükte diye duydum. Ayrıca bozuk gelebiliyormuş. Hiç alan var mı bu tarz şeyler, sorun çıkıyor mu?
Hocam birçok hem pc hem de başka elektronik şeyler aldım ve bir sorun yaşamadım öyle çok elle tutuur. Mesela ürün Ajazz ve satıcısı da Ajazz'ın kendisi olunca güvenli olur. Ayrıca rün orumlarını da inceleyebilirsiniz. 1 sene önce binlerce vatandaş Aula F75 klavyeye çökmüşlerdi. Elektronikte elbet sorunlar yaşanabilir ama Temu ya kısmen ya da tamamen ürün ücret iadesinin ynaısıra bazen de ürünün tüm ücretini iade edip ürünü göndertmiyor, sizde kalıyor. Temu ayrıca yasal alışveriş limitinizi geçmenize izin vermiyor, sizi sepette uyarıyor. Ayrıca isterseniz 20 ayrı ürün olsun sepetinizde, onları çoğunlukla tek bir paket halinde, bazen de 2 paket halinde gönderiyor. Bu sayede gümrükten her ay 5 paket limitini de kolay kolay geçmiyorsunuz. Temu ürünleri de zaten limitleri geçmediğinden gümrükten rahatlıkla geçiyor.

Aynı ürün Türkiye'de varsa almanı önermem. 3,5 lira daha uyguna gelecek diye o kadar gün kargo beklenmez. Temu da ucuz değil artık. Üstelik ürün sorunlu gelirse iade süreci insanı hepten yıpratıyor. Temudan alışveriş yaptığım zaman Türkiye'de bulamayacağım ürünleri alıyorum ben genelde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı