Temu'dan en fazla kaç ürün sipariş verilir?

5 paket değil milleti yanılmayalım 150-250 arası euroyu geçerise müşavir tutuluyor.
"30 Mayıs 2019 tarihi itibariyle; posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yurtdışından gelen ve bedeli gönderi başına toplam 22 Euro’yu geçmeyen eşyalardan da gümrük vergisi tahsil edileceği karara bağlandı. Daha sonra alınan ek bir kararla, bir birey bir ayda yurt dışından en fazla 5 ürün, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebiliyor."

3 Temmuz'da 1230TL değerinde 31 ürün sipariş ettim 2 pakete ayırdılar 20 ve 11 ürün olarak, 11 tane olan sonradan kargoya verildi ama elime ulaştı 20 adet olan 4 gündür gümrükleme sürecinde bekliyor

Selamlar, diğer paket de elinize ulaştı mı? Ben de 30 ürünlük bir sepet sipariş edeceğim ama biraz korktum açıkçası.

"30 Mayıs 2019 tarihi itibarıyla; posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yurt dışından gelen ve bedeli gönderi başına toplam 22 Euro'yu geçmeyen eşyalardan da gümrük vergisi tahsil edileceği karara bağlandı. Daha sonra alınan ek bir kararla, bir birey bir ayda yurt dışından en fazla 5 ürün, şirketler ise 5 adet numune sipariş edebiliyor."

Dostum bu yasa kaldırıldı, en fazla aynı üründen 5 adet söylenebiliyor artık. Lütfen araştırmamızı doğru yapalım.

Dostum basit bir araştırma işle hızlıca öğrenebilirsiniz.
(T.C. Ticaret Bakanlığı) soru 2'nin cevaplarını inceleyebilirsiniz. Önceden yurt dışından 5 adet kargo sınırı vardı fakat sonradan kaldırıldı. (ekte verilen gümrük genel tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ (seri no: 7) ile artık tüzel kişilerdeki 5 adet sınırlaması kalkmıştır.)
E-ticaret mağazalarında ki bahsetiğiniz uyarı aynı üründen 5 adetten fazla sipariş edilmeye çalışmasından kaynaklıdır. 5'ten fazla farklı ürün sipariş edebilirsiniz. Ürünün miktarıyla ilgili net bir şey yok 150 euro + 30 kg + ticari miktar kısıtlaması var. Mesela ilk Temu alışverişinde 10 ürün falan söylemiştim, herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Daha önce de uğraştım bu konuda tecbüreliyim. Şu an 26 ürün söylediğim bir sipariş var örneğin.

arkaşlar ben
10.08.2024 alışverişim1.005 tl tuttu vergiler dahil 1.409 tl lik
23 parça ıvız zıvır ürünler sipariş ettim
temu 1.052 tllik bir limit koymuş bu tutar üzeri ürün alamıyorsunuz bugün gümrükte görünüyor sizme gümrükte takılırmı adet itibari ile her üründen 1 adet mevcut
2 .sorum daha sonra
11.08.2024 tarihinde her birinden 1 adet olmak üzere 7 ürün elektronik eşya siparişi verdim mini fan ışıklı mause pedi tornavida seti led bar taşınabilir fan vs bu ürünümde 830 tl tuttu vergi dahil 1.453 tl tuttu
merak ettiğim bu iki siparişimin biri extra vergiyemi giriyor aylık mı yıllıkmı bu 30 euroluk alışveriş tam bilgim yok ilk yurtdışı alışverişim beni bilgilendiririmisiniz

Arkasdaşlar aylık 5 kez ürün hakkımızmı var 30 euroyu aşmadan sanırım forumlarda okuduğum kadarıyla yanlışsa bilgilendirin Lütfen
Aynı Adrese Farklı Kişiden Üyelikten Sipariş Versekte Bu sorun olurmu peki

Son düzenleme:
arkaşlar ben
10.08.2024 alışverişim1.005 tl tuttu vergiler dahil 1.409 tl lik
23 parça ıvız zıvır ürünler sipariş ettim
temu 1.052 tllik bir limit koymuş bu tutar üzeri ürün alamıyorsunuz bugün gümrükte görünüyor sizme gümrükte takılırmı adet itibari ile her üründen 1 adet mevcut
2 .sorum daha sonra
11.08.2024 tarihinde her birinden 1 adet olmak üzere 7 ürün elektronik eşya siparişi verdim mini fan ışıklı mause pedi tornavida seti led bar taşınabilir fan vs bu ürünümde 830 tl tuttu vergi dahil 1.453 tl tuttu
merak ettiğim bu iki siparişimin biri extra vergiyemi giriyor aylık mı yıllıkmı bu 30 euroluk alışveriş tam bilgim yok ilk yurtdışı alışverişim beni bilgilendiririmisiniz

Arkasdaşlar aylık 5 kez ürün hakkımızmı var 30 euroyu aşmadan sanırım forumlarda okuduğum kadarıyla yanlışsa bilgilendirin Lütfen
Aynı Adrese Farklı Kişiden Üyelikten Sipariş Versekte Bu sorun olurmu peki
1. alışverişin nasıl 1400 tuttu ? 1000 üzerinden %60 1600 eder onu anlamadım
ama takılmaz
2. sorun yok oda takılmaz vergiler ve kargo dahil değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı