Tenda V12 upload limitleniyor

SoulSpark

Kilopat
Katılım
3 Mart 2015
Mesajlar
6
Yer
Karabük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

6 ay önce Tenda V12 modem aldım. Altyapım yakın zamanda 32 Mbps'den 75 Mbps'ye çıktı. Ben de fırsattan istifade yüksek upload almak için paket yükselttim. Hat değerlerim görseldeki gibi. Modeme CAT6 Ethernet ile sadece masaüstü PC bağlıyken testlerde sorunsuz 8 Mbps upload görüyorum. Fakat evdeki bir laptop ile kablosuz bağlantı yaptığımda upload hızı 6 Mbps'ye düşüyor. Testleri yine kablolu bağlantıdan yapıyorum. Test ettim, kablosuz bağlantısını kopardığımda upload 8'e çıkıyor, geri bağlandığında 6'ya düşüyor. Sorunun modem ile alakalı olduğunu düşünüyorum ama arayüzünden bir çözüm bulamadım. Umarım burada bu konuya bir çözüm bulabilirim.
 

Dosya Ekleri

  • hat değerleri.jpg
    hat değerleri.jpg
    29,6 KB · Görüntüleme: 81
Hat zayıflamanız çok yüksek SNR Marjı sınırda. Çözüm ankastre kutusundan daireye gelen kabloyu yenilemek.
Ankastre kutusundan direkt modeme cat6 kablo çektim, mavi-beyaz ve mavi kablolarıyla bağlantı yaptım (kahverengide değer düşük çıkmıştı). Kabloyu değiştirmeden önce SNR 16.3db Zayıflama 32.5db idi. Değişimden sonraki değerler görseldeki gibi. Tavsiye için teşekkür ederim. Şuan için bir sorun yok gibi görünüyor, umarım olmaz.

Eğer merak eden olursa; Hat kablosunu cat6'ya 2 adet yak1 konnektör ile bağladım. En doğru yöntemin bu olduğunu okudum çoğu yerde.
 

Dosya Ekleri

  • hat.jpg
    hat.jpg
    33,9 KB · Görüntüleme: 55

Yeni konular

Geri
Yukarı